HUSVAGNAR
SER VÄNDNING, MEN FÄRRE REGISTRERINGAR I APRIL (Direkt)

2024-05-02 18:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Registreringarna av husvagnar och husbilar under april månad visade en nedgång jämfört med samma period i fjol. Men en ljusare framtid kan anas.

Det uppger Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF) i sin månadsrapport.

Totalt registrerades 287 husvagnar i Sverige i april, mot 330 ett år tidigare. Hittills under 2024 betyder det 503 registrerade husvagnar mot 611 under samma period 2023, en minskning med 18 procent.

När det gäller husbilar var registreringarna 340, medan det i april i fjol registrerades 374 husbilar i Sverige. Sedan årsskiftet landar siffran på 688 husbilar, motsvarande en minskning med drygt 13 procent jämfört med samma period förra året.

"Trots en kall aprilmånad med snö och ruskväder anar Husvagns- och Husbilsbranchen en ljusare framtid. Konsumenternas oro för det privatekonomiska konsumtionsutrymmet påverkar fortfarande nyregistreringen av både husvagnar och husbilar men flera tecken talar för att en vändning är på gång", skriver HRF i rapporten.

"Rapporterna vi får från våra återförsäljare säger att det är stort intresse och många kunder tittar på våra produkter, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund. De flesta tillverkare är nu också i kapp efter pandemiförseningar och kan nu producera och leverera fordon igen. Det gynnar kunderna då återförsäljarnas lager är välfyllda och kan leverera redan till sommaren", kommenterar Per Nilsson, ordförande i HRF.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


KABE Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -