EWORK
UTFASNING VATTENFALLAVTAL TYNGDE ORDERINGÅNG 1 KV (Direkt)

2024-05-02 09:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Konsultmäklaren Eworks utfasning av sitt ramavtal med Vattenfall fortsatte planenligt under kvartalet, vilket bolaget tidigare har kommunicerat.

"Utfasningen har påverkat orderingången betydligt negativt under kvartalet men har tagit längre tid än planerat varför effekten på omsättning och resultatutveckling är begränsad", skriver Eworks vd Karin Schreil i rapporten för det första kvartalet.

Orderingången minskade med 11,8 procent till 4.483 miljoner kronor (5.082) under det första kvartalet.

Karin Schreil uppger att flera av de trender bolaget såg i slutet av 2023 fortsatte under inledningen av året, däribland stora efterfrågevariationer mellan branscher och segment.

"Vi var mer framgångsrika på den privata marknaden där vi vann såväl uppdragsförlängningar som nya uppdrag och ramavtal, om än inte i samma omfattning som under jämförelsekvartalet", skriver hon.

Under kvartalet infördes Eworks nya operativa modell, som ska ge årliga besparingar om cirka 60 miljoner kronor. I samband med införandet har Ework planenligt haft omstruktureringskostnader, vilka förklarar det sänkta resultatet jämfört med fjolåret, enligt vd:n.

"Arbetet med den nya operativa modellen fortskred helt enligt plan, och även om vi såg vissa tidiga effekter under kvartalet, är det i Q2 som vi kommer att se full effekt", skriver Karin Schreil.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ework Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -