FINGERPRINT CARDS
BESLUT OM FÖRETRÄDESEMISSION 310 MLN KR (Direkt)

2024-04-29 06:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fingerprint Cards har beslutat om en delvis garanterad företrädesemission av B-aktier om upp till cirka 310 miljoner kronor, under förutsättning av efterföljande godkännande från årsstämman i bolaget den 28 maj.

Det framgår av ett pressmeddelande i fredags.

Företrädesemissionen omfattas av tecknings- och garantiåtaganden till ett sammanlagt belopp om upp till 275 miljoner kronor.

Styrelsen i Fingerprints har även ingått avtal med en entitet som förvaltas av Heights Capital Management (HCM) om förtida inlösen av bolagets utestående konvertibler till ett pris motsvarande 100 procent av det nuvarande utestående nominella beloppet för konvertiblerna, motsvarande cirka 105 miljoner kronor, tillsammans med upplupen men obetald ränta, vilket kommer att finansieras med en del av nettolikviden från Företrädesemissionen.

För att täcka Fingerprints rörelsekapitalbehov under perioden fram till genomförandet av företrädesemissionen har ett konsortium av externa investerare lämnat ett kortfristigt lån om 60 miljoner kronor.

Om företrädesemissionen fulltecknas kommer bolaget att använda nettolikviden för återbetalning av ovan nämnda brygglånet och inlösen av konvertiblerna, och allmänna bolagsändamål, inklusive finansiering av koncernens löpande verksamhet under genomförandet av den första fasen av bolagets transformationsplan.

De slutliga villkoren för företrädesemissionen, inklusive teckningsrätter, teckningskursen och det maximala antalet B-aktier som ska emitteras, kommer att fastställas av styrelsen senast den 23 maj 2024 och kommer att offentliggöras genom pressmeddelande.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -