ARCAM
NY FLAGGNING FRÅN ELLIOTT, HAR TOTALT 7,7% (NY2) (Direkt)

2016-09-23 13:53

(Lägger till: från femte stycket samt i rubrik)

STOCKHOLM (Direkt) Elliott International flaggar upp för ett ägande i Arcam uppgående till 5,2 procent av kapital och rösträtter. Transaktionen som ledde fram till flaggningen är daterad den 20 september.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Den 13 september flaggade Elliott Capital Advisors upp för ett ägande om 6,6 procent av kapitalet och röster i Arcam. I den flaggningen angavs att Elliott International hade 4,5 procent av aktierna i Arcam.

En talesperson för Elliott bekräftar för Nyhetsbyrån Direkt att fredagens flaggning gjordes efter att delinnehavet via Elliott International gått över 5 procent och att Elliott-koncernens totala innehav har ökat med 0,7 procentenheter sedan förra flaggningen och nu uppgår till 7,3 procent.

I en senare uppdatering uppger Elliott via sin talesperson att de nu äger 7,7 procent av Arcam: 5,2 procent via Elliott International, i enlighet med vad som flaggades på fredagen, och 2,5 procent via The Liverpool Limited Partnership.

"Liverpoolägandet" uppgick per den 13 september till 2,1 procent enligt Elliotts tidigare flaggningsmeddelande, och Elliott har alltså ökat sitt innehav även via denna fond.

Elliott vill inte uttala sig om vilka planer man har med Arcam-köpen, eller vad man anser att Arcam-aktien är värd.

GE lade ett bud på Arcam den 6 september värt 285 kronor per aktie. På fredagseftermiddagen handlades Arcamaktien till kursen 296:50 kronor, plus 1 procent på en negativ börs.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -