Superbolånet


Utlåningsutrymmet är tyvärr begränsat och för närvarande helt uppfyllt
Det ska vara billigt att vara rik. Därför erbjuder vi våra Private Banking-kunder marknadens lägsta courtage, personlig service, beslutsstöd och mycket mer. Vårt Superbolån har ett begränsat utlåningsutrymme som för närvarande är helt uppfyllt, men du kan självklart fortfarande ta del av resten av vårt attraktiva erbjudande!

Sveriges billigaste bolån

Om du inte behöver låna så mycket ska du inte behöva betala så mycket. Därför erbjuder vi Superbolånet med 0,79%* ränta när du lånar 50% av bostadens marknadsvärde.
*Effektiv ränta med 3 mån bindningstid per den 2017-01-01.

Låna mellan 1-10 miljoner

Du kan låna upp till 50% av marknadsvärdet på din fastighet eller bostadsrätt; minst 1 miljon och max 10 miljoner.

Lånet är flexibelt

Lånet har en unik flexmöjlighet på upp till 1 miljon SEK som gör att du kan sätta in och ta ut pengar när du vill, utan en ny ansökan och kreditprövning.

Fakta om Superbolånet

Villkor för att ansöka
För att kunna ansöka om Superbolånet behöver du vara eller bli Private Banking-kund hos oss och ha 3 miljoner i samlat kapital. Med samlat kapital menas ditt totala engagemang, som till exempel värdepappersinnehav och pension. Och är ni flera i familjen eller har ditt företag ett engagemang hos oss kan ni räkna samman sparandet och på så sätt uppnå ett högre totalt sparande. Självklart får hela ditt hushåll och eventuella bolag som du äger då samma förmånliga villkor.
Det här får du belåna
Lånet kan sökas för en villafastighet, radhus eller bostadsrätt i Sverige där du är folkbokförd. Fastigheten eller bostadsrätten ska vara avsedd för permanent boende och därför är det inte möjligt att belåna ett fritidshus, utlandsboende eller näringsfastighet.
Så mycket kan du låna
Du får låna mellan 1-10 miljoner och belåningsgraden får maximalt vara 50%. Det innebär att ditt totala lån maximalt får vara hälften av bostadens marknadsvärde.
Ränta

Superbolånets ränta bestäms av Riksbankens reporänta dock lägst -0,20%, med ett påslag som är bundet på 3 månader. Hur stort påslag som görs utöver reporäntan styrs av vilken belåningsgrad du har på bostaden, det vill säga Superbolånets andel av bostadens marknadsvärde.

Är belåningsgraden upp till eller lika med 50% är den effektiva Superbolåneräntan 0,79%*. Vid en belåningsgrad högre än 50% men lägre än 75% är räntan 1,09%*, och vid en belåningsgrad över 75% är räntan 1,79%*

*Räntesatser per 2016-05-01.

Mer information om räntan hittar du här.

Det här är flex

Superbolånet har en unik flexmöjlighet där du kan sätta in och ta ut pengar inom din beviljade kredit när du vill utan en ny ansökan och kreditprövning. Flexutrymmet kan maximalt vara 1 miljon kr, och du väljer själv belopp när du ansöker om lånet.

Läs mer om flexutrymmet.

Amortering

När lånet beviljas är belåningsgraden maximalt 50% av bostadens värde och då finns inget krav på amortering. Om värdet på bostaden minskar så att belåningsgraden överstiger 75% inträder ett amorteringskrav och en amorteringsplan som bestäms individuellt.

Om lånet omfattas av ett amorteringskrav som följer av lag eller myndighets föreskrift ska lånet amorteras i enlighet med Avanzas anvisningar.

De vanligaste frågorna om Superbolånet

Hur ansöker jag om att få Superbolånet?
Vi har ett begränsat utlåningsutrymme som för närvarande är helt uppfyllt. Det innebär att det just nu inte går att ansöka om bolån hos oss.
Varför har ni satt ett tak för hur mycket ni lånar ut?

Anledningen till att vi valt att sätta ett tak för hur mycket vi lånar ut är att vi vill hålla risken i vår utlåning låg även fortsättningsvis. Med en maximal belåning på halva bostadens värde och därtill tre miljoner i samlat sparande hos oss kan vi erbjuda ett bolån till marknadens bästa ränta och samtidigt ha en låg risk.

För närvarande är utlåningsutrymmet helt utlånat och det går därför inte att ansöka om bolån hos oss just nu. 

Går det att räkna samman flera familjemedlemmars sparande för att uppnå 3 miljoner i sparande?

Är ni flera i familjen som är kunder hos oss kan ni räkna samman ert sparande och på så sätt uppnå ett högre totalt sparande. För att kunna bilda hushåll behöver ni vara make/maka, registrerad partner, sambo, barn under 18 eller efter speciell bedömning, även juridisk person. Ni behöver däremot inte bo på samma adress. Uppnår ni tillsammans 3 miljoner i totalt sparande kan ni ansöka om Superbolånet.

Läs mer om hushåll.

Kan jag låna till flera bostäder?
Nej, det går bara att låna till en bostad som du äger och som är avsedd för permanent boende.
När och hur debiteras räntan?
Räntan debiteras från Superbolånekontot den sista bankdagen varje månad. Du väljer själv om du vill ha ett autogiro från en annan bank eller en automatisk överföring från ett annat konto hos oss.

Räkneexempel för vårt bolån

Du kan låna mellan 1-10 msek med din villa eller bostadsrätt som säkerhet.
Lånebelopp
2 000 000 kr
Ränta
0,7872 %*
Effektiv årsränta
0,79 %*
Räntekostnad per månad
1 312 kr
Återbetalningstid
30 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Årsavgift
0 kr

Belopp att återbetala är 2 236 816 kr varav 236 816 kr i ränta.***

Räkneexemplet förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. I exemplet är inga skatteavdrag medräknade. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift.
* Räntesats för lån med en maximal belåningsgrad på 50% per 2016-05-01.
** Beräknad på en rak amortering med 30 års löptid. Amortering vid belåningsgrad 50 % är valfritt, amorteringskrav införs om belåningsgraden överstiger 75 %.
*** Under förutsättning att räntan under denna period är oförändrad. Inga skatteavdrag har medräknats i exemplet.

Fördjupad information om Superbolånet

Vill du också ta del av den nya tidens Private Banking?

Som Private Banking-kund hos oss får du ett riktigt lågt courtage, ett rekordstort utbud och tillgång till ett team av specialister. Helt gratis, som det borde vara.

Bli kund idag.
Ring 08-562 251 00

Bli kund idag. Ring <span style= Bli kund idag. Ring 08-562 251 00