Aktiehandel Europa


Dior, Heineken, Galatasaray?
Många av världens starkaste varumärken handlas på europeiska marknader. Har du någon gång drömt om att äga en Porsche? Ett fotbollslag? Eller en väska från Louis Vuitton? Genom att handla aktier hos oss kan du istället bli delägare i själva bolaget. Porsche, Juventus, LVMH är bara några av alla de europeiska företag du får tillgång till via oss. Vilket bolag vill du bli delägare i?
Har du någon gång drömt om att äga en Porsche? Eller ett fotbollslag? Genom att handla aktier på europeiska marknader kan du bli delägare i flera starka varumärken. Porsche och Juventus är bara några av alla de europeiska företag du får tillgång till. Vilket bolag vill du bli delägare i?

Aktiehandel i Europa med priser från:

19 EUR

19 GBP

11 EUR

11 EUR

11 EUR

För övriga priser - se prislistan

Handla via våra mäklare, vardagar 08:30-22:00 på 08-562 250 00 Handla via våra mäklare, vardagar 08:30-22:00 på 08-562 250 00

Handla via våra mäklare,<br/>vardagar 08:30-22:00<br/>på 08-562 250 00 Handla via våra mäklare,
vardagar 08:30-22:00
på 08-562 250 00

Tyskland Tyskland

Här finner vi bland annat biltillverkarna BMW Group, Volkswagen Group, Daimler och Porsche tillsammans med bolag som Adidas, Siemens, Bayer och Lufthansa.
Fakta Tyskland
Huvudindex
Öppettider

DAX30
09:00-17:30

Frankrike Frankrike

Välkända varumärken som L’Oréal, Hermès International, Christian Dior, Renault, Pernod Ricard, Peugeot, LVMH blandas med banker som BNP Paribas, Société Générale.
Fakta Frankrike
Huvudindex
Öppettider

CAC 40
09:00-17:30

Spanien Spanien

Här handlas till exempel Zaras moderbolag Inditex, energibolaget Iberdrola och banker som CaixaBank och Bankia.
 
Fakta Spanien
Huvudindex
Öppettider

IBEX 35
09:00-17:30

Turkiet Turkiet

Turkiet erbjuder investeringar i banker som Garanti Bank, Akbank
och Isbank men även fotbollslagen Galatasaray Sportif och
Fenerbache Futbol AS.
Fakta Turkiet
Huvudindex
Öppettider

ISE-100
08:30-11:30
13:00-16:30

Storbritannien Storbritannien

I Storbritannien hittar vi många stora varumärken. Bland annat
bettingbolaget Ladbrokes, matvarukedjan TESCO, lyxmärket
Burberry Group och flygbolaget Easy Jet.
Fakta Storbritannien
Huvudindex
Öppettider

FTSE 100
09:00-17:30

Holland Holland

Här handlar du bland annat bryggeriet Heineken, kemikoncernen Akzo Nobel, och GPS-tillverkaren TomTom.
 
Fakta Holland
Huvudindex
Öppettider

AEX
09:00-17:30

Italien Italien

I Italien kan man bland annat köpa in sig i fotbollslagen
Juventus och A.S. Roma. Du kan även köpa däcktillverkaren
Pirelli och biltillverkaren Fiat Chrysler.
Fakta Italien
Huvudindex
Öppettider

FTSE MIB
09:00-17:25

Schweiz Schweiz

I Schweiz handlas till exempel dagligvarujätten Nestlé,
läkemedelsbolaget Roche Holding, försäkringsbolaget Zurich
Insurance Group och lyxkonglomeratet Richemont.
Fakta Schweiz
Huvudindex
Öppettider

SMI
09:00-17:30
 

Öppettider och inspiration för utländska marknader

Tyskland
Tyskland
Här finner vi bland annat biltillverkarna BMW Group, Volkswagen Group, Daimler och Porsche tillsammans med bolag som Adidas, Siemens, Bayer och Lufthansa.
Fakta Tyskland
Huvudindex:
Öppettider:

DAX30
09:00-17:30
Storbritannien
Storbritannien
I Storbritannien hittar vi många stora varumärken. Bland annat bettingbolaget Ladbrokes, matvarukedjan TESCO, lyxmärket Burberry Group och flygbolaget Easy Jet.
Fakta Storbritannien
Huvudindex:
Öppettider:

FTSE 100
09:00-17:30
Frankrike
Frankrike
Välkända varumärken som L’Oréal, Hermès International, Christian Dior, Renault, Pernod Ricard, Peugeot, LVMH blandas med banker som BNP Paribas, Société Générale.
Fakta Frankrike
Huvudindex:
Öppettider:

CAC 40
09:00-17:30
Holland
Holland
Här handlar du bland annat bryggeriet Heineken, kemikoncernen Akzo Nobel, och GPS-tillverkaren TomTom.
Fakta Holland
Huvudindex:
Öppettider:

AEX
09:00-17:30
Spanien
Spanien
Här handlas till exempel Zaras moderbolag Inditex, energibolaget Iberdrola och banker som CaixaBank och Bankia.
Fakta Spanien
Huvudindex:
Öppettider:

IBEX 35
09:00-17:30
Italien
Italien
I Italien kan man bland annat köpa in sig i fotbollslagen Juventus och A.S. Roma. Du kan även köpa däcktillverkaren Pirelli och biltillverkaren Fiat Chrysler.
Fakta Italien
Huvudindex:
Öppettider:

FTSE MIB
09:00-17:25
Turkiet
Turkiet
Turkiet erbjuder investeringar i banker som Garanti Bank, Akbank och Isbank men även fotbollslagen Galatasaray Sportif och Fenerbache Futbol AS.
Fakta Turkiet
Huvudindex:
Öppettider:

ISE-100
08:30-11:30
13:00-16:30
Schweiz
Schweiz
I Schweiz handlas bland annat dagligvarujätten Nestlé, läkemedelsbolaget Roche Holding, försäkringsbolaget Zurich Insurance Group och lyxkonglomeratet Richemont.
Fakta Schweiz
Huvudindex:
Öppettider:

SMI
09:00-17:30
Sparande i värdepapper innebär alltid en risk. Värdepapper kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti. Värdepapper som är noterade i annan valuta än SEK påverkas även av valutakurs och kan därför påverka avkastningen positivt och negativt.

De vanligaste frågorna om handel med europeiska aktier

Hur gör jag för att handla europeiska aktier?
Du kan handla de flesta nordiska, amerikanska och kanadensiska aktierna direkt på vår sajt och i våra appar. Du hittar alla aktier som du kan handla via sajten i vår aktielista. För att handla aktier på andra börser och länder ringer du bara våra mäklare på 08-562 250 00 så hjälper de dig att lägga din order. 
Vad kostar det att handla med europeiska aktier?

Courtaget för europeiska aktier varierar beroende på vilken europeisk marknad du vill handla på. Courtaget varierar även beroende på vilken courtageklass du har. Du kan se alla priser i vår prislista för utländska aktier.  

Utöver courtage tillkommer det även en växlingsspread
Eftersom europeiska aktier handlas i annan valuta än i SEK så behöver en växling av valuta göras, vilket vi gör automatiskt till dig. Utöver courtage betalar du därför även en spread för växlingen på 0,5% för växlingen av valutan.

Spreaden på växlingarna, dvs skillnaden mellan köp- och säljkurs i aktuell valuta tas alltså ut 0,25% per riktining, både vid köp och vid sälj. Alltså 0,5% totalt för både köp och sälj.

Du kan växla valuta själv för 0,15% per riktning
Om du istället skulle vilja växla valutan själv manuellt vid en viss tidpunkt så kan du välja att lägga till manuell valutaväxling till ett aktie- och fondkonto. Då minskar även växlingsspreaden till 0,15% per riktning.

Att lägga till manuell valutaväxling kostar ingenting och det enda du behöver göra för att få tillgång till detta på ditt Aktie-och fondkonto är att höra av dig till Kundservice via mejl eller på telefon 08-562 250 00.

Läs mer om manuell valutaväxling i våra Frågor & Svar

Vilken kurs sker den automatiska valutaväxlingen till?

Den automatiska växlingen sker efter att den aktuella marknaden har stängt. Det innebär att du inte vet vilken växlingskurs du får när du handlar en utländsk aktie. För de aktier du kan handla på sajten ser du en ungefärlig summa för vad din order (exklusive courtage) kommer att kosta. Summan är baserad på en preliminär växlingskurs.

Din växlingskurs, inklusive spread ser du på din nota för affären under Mina sidor och transaktioner först dagen efter din affär har gått igenom.

Tips! Det kan vara värt att tänka på att courtaget dras, precis som vid handel med svenska aktier, först efter börsens stängning.

Vad är utländsk källskatt och hur och när betalar jag det?

Vid utdelning från en utländsk aktie debiteras utländsk källskatt. På ett aktie-och fondkonto debiteras som vanligt 30% i skatt, vanligtvis 15% preliminärskatt och 15% utländsk källskatt men detta beror på hur hög den utländska källskatten är. Är till exempel den utländska källskatten 28% så är preliminärskatten 2%.

På ett ISK eller en kapitalförsäkring dras endast utländsk källskatt, alltså ingen preliminärskatt dock kan man söka avräkning för den utländska källskatten.

Hur fungerar avräkning för utländsk källskatt på ISK och Kapitalförsäkring?
Vi söker automatiskt avräkning för den utländska källskatten för våra kunders kapitalförsäkringar och för ditt ISK görs det automatiskt av Skatteverket.

Avanza Akademin - Lär dig allt om aktier

Avanza Akademin

- Lär dig allt om aktier