GomSpace, grundat 2007, är en global designer, integratör och tillverkare av högpres­terande nanosatelliter för kunder inom de akademiska, statliga och kommersiella marknaderna. Nu genomför GomSpace en företrädesemission av aktier och du som kund till Avanza kan teckna aktier utan företräde.
Läs mer och teckna här

Azelio erbjuder ett system med Stirlingbaserad termisk solkraft med termisk energilagring. Nu ska Azelio noteras på Nasdaq First North och du som kund har möjlighet att teckna aktier inför första handelsdag.
Lä mer och teckna här

Vad händer i plånboken om bolåneräntan höjs och hur ska man tänka kring rörlig eller bunden ränta? Nicklas delar med sig av sina tankar kring räntan på bolånet och vad som är viktigt att tänka på. 
Läs blogginlägget!

Resan i Asien fortsätter och Johanna och Nicklas har tidigare i veckan besökt de tre spännande tech-bolagen Koh Young Technology, Kakao Corporation & AB Sydkorea a.k.a Samsung. Johanna har summerat alla intrycken i dagens inlägg. 
Till blogginlägget!

Du missar väl inte att följa när Johanna & Nicklas bloggar från Sydkorea och Hong Kong? I dagens inlägg delar Johanna med sig av de första intrycken.
Läs blogginlägget!

Hur skulle bolagens lönsamhet påverkas av striktare regleringar och hårdare klimatlagar? Effekten skulle sannolikt bli större för vissa branscher. Johanna berättar mer om klimatrisk och hur ett nytt klimatmått kan förenkla hållbara fondval.
Läs blogginlägget!

Vår gästbloggare Helena Walentowicz skriver om ansvaret att föra vidare den förändring som tidigare generationer lagt grunden till, och som nu fått henne att ta tag i sparandet trots tidigare frågetecken och funderingar. 
Läs blogginlägget!

Hur gör man egentligen för att läsa en årsredovisning eller en kvartalsrapport? Vilka siffror ska man titta lite extra på? I veckans avsnitt av Avanzapodden guidar Johanna och Nicklas oss igenom rapportdjungeln och går igenom vad du behöver ha koll på för att läsa en rapport och ta till dig av informationen. 
Lyssna på avsnittet!

Vi går mot den sämsta oktobermånaden på börsen sedan finanskrisen 2008. Men efter regn kommer sol! Eller? Nicklas igenom det vi alla undrat den senaste tiden.
Till inlägget!

Vad hade du önskat att du visste innan du började spara? Åse listar 10 saker hon lärt sig om sparande och önskat hon vetat tidigare.
Läs blogginlägget!

Mobilt BankID Mobilt BankID

Starta BankID säkerhetsapp i din mobil eller surfplatta.

Avbryt
Inloggningsuppgifter Användarnamn & lösenord
Avbryt Problem att logga in?
BankID BankID

Söker efter BankID säkerhetsprogram.

Avbryt
Skaffa BankID
I dag
0,90 %
Senast
1 470,01
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast Tid
OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 - Stockholmsbörsen

Index över de trettio mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

0,90 1 470,01 15:07:51
OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI

Kallas även Stockholm all-share. Detta index väger samman värdet på alla aktier som är noterade på Stockholmsbörsen. Ger en helhetsbild av utvecklingen på börsen.

0,74 541,79 15:07:14
Dow Jones

Dow Jones

Prisviktat index som omfattar 30 av de största bolagen listade på New York Stock Exchange. Dessa bolag ska avspegla den amerikanska ekonomin.

0,00 24 465,64 14:00:02
NASDAQ

NASDAQ

Beskriver den genomsnittliga utvecklingen för alla aktier som är noterade på Nasdaq. Tar hänsyn till det totala börsvärdet av de bolag som inkluderas och inte bara dess aktiekurser.

0,00 6 908,82 14:00:02

Vinnare Stockholmsbörsen

Köp/Sälj Aktie + % Senast
Starbreeze B 10,51 3,700
Starbreeze A 10,44 3,755
Edgeware 9,32 12,90
Fingerprint Cards B 7,86 11,224
Getinge B 7,50 85,10

Förlorare Stockholmsbörsen

Köp/Sälj Aktie - % Senast
Boozt -16,75 50,70
Venue Retail Group B -7,88 0,842
Infant Bacterial TherapeuticsB -7,87 123,00
Boule Diagnostics -5,76 53,50
Eniro pref -5,63 93,80

Vinnarfonder 3 mån

Fond +/- %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
Turkisfund Bonds A 26,36 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
HSBC GIF Brazil Equity AC 18,14 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
Parvest Equity Brazil C C 17,83 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
East Capital Turkiet 16,81 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
JPM Brazil Equity A (acc) USD 16,78 %

Investeringsrekommendationerna på den här sidan härstammar från Placera Media och sprids av Avanza Bank (Avanza). Källan bedöms som tillförlitlig men leverantören ansvarar för innehållet. Investeringsrekommendationerna sprids löpande utan känd periodicitet och informationen kan ändras över tid. Investeringsrekommendationen är en sammanfattning eller ett utdrag från en investeringsrekommendation som du hittar i dess helhet hos Placera Media

Det är viktigt att du fattar egna beslut och bildar dig en egen uppfattning om lämpligheten att placera i de finansiella instrument som nämns på hemsidan. Du ska alltså inte bara förlita dig på informationen i investeringsrekommendationen. Avanza och Placera Media ingår båda i Avanza-koncernen. Här hittar du mer information om investeringsrekommendationer. Avanza står under Finansinspektionens tillsyn.