Vi gästas av Rikard som berättar hur han landade i finansbranschen från första början. Vi får även veta vad som lockade med Avanza och hur han vill att vi utvecklas framåt.
Lyssna på avsnittet!

Halva börsåret är över, men vad har det bjudit oss på? Låt oss kika på svängningar, max drawdowns och sist men inte minst bolagen som steg allra mest.
Till bloggen

Johanna är tillbaka från Almedalen och ger dig de hetaste ämnerna som diskuterades under veckan. 
Till bloggen

Johanna är på plats i Almedalen för att ge det privata sparandet en röst. Första dagen bjöd på en intressant intervju med förre finansminstern Anders Borg som berättade om sina privata investeringsregler.
Läs hela intervjun i bloggen!

Nu har halva börsåret passerat och inte har det saknats spänning med inflationsoro, stigande räntor och eskalerande handelskrig. Vi passar på att reflektera kring vad börsåret bjudit på, vilka aktier som stigit allra mest och vilka som favoriserats av våra kunder. Dessutom om vad vi tror om konjunkturen framöver.
Lyssna på avsnittet!

I helgen gjorde sig oron kring eskalerande handelskrig sig påmind. Hur ska man tänka kring denna typ av oro och hur bör man agera?
Till bloggen

Vad är ett aktieindex egentligen och visste du att det finns fler index än aktier i USA? Vad är skillnaden på likaviktade, värdeviktade, prisindex och avkastningsindex? Vi reder ut.
Till bloggen

Johanna och Nicklas pratar om varför det kan vara intressant att investera i utländska bolag. Till exempel vad vi behöver tänka på och vad som menas med återköp av aktier. Och vilka bolag är det egentligen som platsar på finlistan och kallas för aristokrater eller kungar?
Lyssna på avsnittet!

Kanada tog häromdagen ett steg närmare att bli första västlandet att legalisera cannabis för privat bruk. Nu återstår frågan hur stor den legala marknaden kommer att bli och vilka bolag som blir de riktiga vinnarna på legaliseringen? För risken i aktierna är hög och efter kursrusningar på flera hundra procent har cannabisbolagen haft kräftgång på börsen senaste månaderna.
Till bloggen

Raketech är en onlinebaserad marknadsföringsaktör vars primära verksamhet går ut på att erbjuda produkter genom vilka bolaget kan vägleda sport- och spelintresserade användare på iGamingmarknaden till de bästa speltjänsterna. Nu ska bolaget noteras på First North Premier, läs mer och teckna här

Våra investeringar påverkas lika mycket av psykologi som av fakta och siffror. Här går vi igenom fyra vanliga sparfällor och hur du undviker dem.
Till bloggen

Calliditas är ett specialistläkemedelsbolag som är inriktat på utveckling av läkemedel i nischindikationer där det finns ett betydande medicinskt behov och där bolaget helt eller delvis kan delta i kommersialiseringen. Nu ska bolaget noteras på Nasdaq Stockholm, läs mer och teckna här

Räntor, valutor, inflation och arbetslöshet är några saker som påverkar börsen. Men hur hänger allt egentligen ihop?
Till bloggen

Hurra! Äntligen drar fotbolls-VM igång och då är det såklart också dags för #BörsElvan att göra comeback! Johanna har plockat ut sitt vinnande lag för Sverige, se om det stämmer överens med dina val.
Till bloggen

Nu har vi många erbjudanden som du kan ta ställning till. Du hittar alla nyintroduktioner och emissioner på Mina sidor och på länken här nedan. 
Läs mer och se alla erbjudanden

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg hos oss och att du vet att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Vi vill därför också vara öppna med hur vi behandlar denna typ av uppgifter och vad vi använder dem till.
Läs mer om hur vi jobbar med GDPR

Mobilt BankID Mobilt BankID

Starta BankID säkerhetsapp i din mobil eller surfplatta.

Avbryt
Inloggningsuppgifter Användarnamn & lösenord
Avbryt Problem att logga in?
BankID BankID

Söker efter BankID säkerhetsprogram.

Avbryt
Skaffa BankID
I dag
0,89 %
Senast
1 584,34
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast Tid
OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 - Stockholmsbörsen

Index över de trettio mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

0,89 1 584,34 17:30:26
OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI

Kallas även Stockholm all-share. Detta index väger samman värdet på alla aktier som är noterade på Stockholmsbörsen. Ger en helhetsbild av utvecklingen på börsen.

0,62 586,37 17:30:29
Dow Jones

Dow Jones

Prisviktat index som omfattar 30 av de största bolagen listade på New York Stock Exchange. Dessa bolag ska avspegla den amerikanska ekonomin.

-0,53 25 064,50 04:45:06
NASDAQ

NASDAQ

Beskriver den genomsnittliga utvecklingen för alla aktier som är noterade på Nasdaq. Tar hänsyn till det totala börsvärdet av de bolag som inkluderas och inte bara dess aktiekurser.

-0,37 7 825,30 04:45:06

Vinnare Stockholmsbörsen

Köp/Sälj Aktie + % Senast
Active Biotech 31,24 6,89
Betsson B 17,77 72,64
Lifco B 10,88 377,00
Bactiguard Holding 8,00 37,80
Collector 7,58 63,90

Förlorare Stockholmsbörsen

Köp/Sälj Aktie - % Senast
HMS Networks -13,66 141,60
Invuo Technologies -11,31 0,761
AQ Group -9,41 161,80
Elos Medtech B -6,81 71,20
Modern Times Group A -6,43 320,00

Vinnarfonder 3 mån

Fond +/- %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
C WorldWide Medical Small & Mid Cap 1A 22,29 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
SEB Nordamerikafond Småbolag 20,24 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
C WorldWide Biotechnology 1A 17,90 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
UBS (Lux) EF Biotech (USD) P-acc 17,70 %
 • Köp
 • Mån
  Den här fonden går inte att handla hos oss, men du kan få information om den i fondguiden.
MS INVF US Growth A 17,64 %

Investeringsrekommendationerna på den här sidan härstammar från Placera Media och sprids av Avanza Bank (Avanza). Källan bedöms som tillförlitlig men leverantören ansvarar för innehållet. Investeringsrekommendationerna sprids löpande utan känd periodicitet och informationen kan ändras över tid. Investeringsrekommendationen är en sammanfattning eller ett utdrag från en investeringsrekommendation som du hittar i dess helhet hos Placera Media

Det är viktigt att du fattar egna beslut och bildar dig en egen uppfattning om lämpligheten att placera i de finansiella instrument som nämns på hemsidan. Du ska alltså inte bara förlita dig på informationen i investeringsrekommendationen. Avanza och Placera Media ingår båda i Avanza-koncernen. Här hittar du mer information om investeringsrekommendationer. Avanza står under Finansinspektionens tillsyn.