Fondrabatt

Vi har samma fonder som alla andra.
De är bara billigare hos oss.

Vi har samma fonder som
alla andra. De är bara
billigare hos oss.

Som Private Banking-kund hos oss kan du få generösa rabatter på dina fonders förvaltningsavgift. Ju mer sparande i fonder du har desto större rabatt. 

Rabattrappa

Rabattrappa

Här ser du hur stor rabatt du får beroende på ditt fondkapital
rabatttrappa

Hur får jag fondrabatten?

Det första du behöver är minst 25 miljoner i fonder hos oss. Har du till exempel fonder på någon annan bank kan du enkelt flytta dessa till oss, men självklart går det också att gå den gamla hederliga vägen och sätta in pengar och köpa fonder på något av dina konton. När du har köpt eller flyttat dina fonder får du automatiskt din fondrabatt!

Vanliga frågor

Hur ser avgiftsstrukturen ut?

När du handlar en fond via Avanza så får vi ersättning från fondbolaget i form av en del av produktens fasta förvaltningsavgift. Genom att återbetala en del av den ersättning vi erhåller från fondbolaget så kan vi sänka dina kostnader och öka din avkastning.

Exempel: Du köper fond A med en förvaltningsavgift på 1,0 % varav 0,50 % är Avanzas ersättning. Ditt totala fondkapital är 25 miljoner kronor. Vi ersätter enligt rabattrappan 10 % av förvaltningsavgiften. Avanzas ersättning blir 0,40% och fondens avgift sänks till 0,90%

Hur fungerar det rent praktiskt?
Vi ser till att du som kund får rätt villkor baserat på dina affärer hos oss. Svårare än så är det inte. Oavsett om du handlar fonder ofta eller sällan. Vi samlar in information från din portfölj varje dag där vi registrerar hur mycket avgift du erlägger i respektive fond. Baserat på detta så applicerar vi en rabatt och vi återbetalar denna summa kvartalsvis. Första utbetalning sker vid årsskiftet 2018/2019 och sker sedan löpande varje kvartal. Vi skickar i samband med detta ett meddelande där vi redovisar ovan.
Vilka fonder ingår?

Vi kan ge rabatt på avgiften för över 1200* fonder i vårt utbud.

* Gäller inte på fonder där vi inte har något distributionsavtal, vilket är Brummer Multi-Strategy 2XL, Lynx, Brummer Multi-Strategy, Nektar, Bodenholm One. 

Vad behöver jag göra?
Ingenting. Vi sköter detta åt dig så att du får rätt villkor.
Finns det något minimibelopp i varje enskild fond?
Nej. Du får ha precis hur många fonder du vill.
Vilka konton gäller det?

För privatpersoner så gäller ISK, KF och Tjänstepension.

För juridiska personer gäller aktie- och fondkonto samt kapitalförsäkring.