Bolån för Private Banking

Bolån för Private Banking

Ett riktigt billigt bolån

Vi tar nu emot nya ansökningar för bolånet, kontakta oss om du är intresserad

 

Bolånet för Private Banking är just nu stängt för nya ansökningar, men vi kommer att öppna upp för nya intresseanmälningar framöver.

 

Vi har ett särskilt bolån för våra Private Banking-kunder där minst en person i hushållet har 3 miljoner i samlat kapital hos oss. 
Vi har ett särskilt bolån till våra Private Banking-kunder där minst en person i hushållet har 3 miljoner i samlat kapital hos oss. Vi tar just nu emot nya ansökningar och om du är intresserad kontaktar du oss på 08-562 251 00.
Vi har ett särskilt bolån till våra Private Banking-kunder där minst en person i hushållet har 3 miljoner i samlat kapital hos oss. Intresset är stort och vi tar just nu hand om alla ansökningar vi fått in. Vi kommer snart att kunna ta emot fler, så håll utkik på den här sidan för mer information. Tills vidare kan du ta del av resten av vårt attraktiva erbjudande med marknadens lägsta courtage, personlig service, beslutsstöd och mycket mer.
Det ska vara billigt att vara rik. Därför erbjuder vi våra Private Banking-kunder bolån, marknadens lägsta courtage, personlig service, beslutsstöd och mycket mer. Bolånet som riktar sig till våra Private Banking-kunder har ett begränsat utlåningsutrymme. Men du kan självklart alltid ta del av resten av vårt attraktiva erbjudande!

På onsdag 8/11 kan du ansöka om bolånet

Vi har nu ett begränsat antal bolån till våra Private Banking-kunder som du kan lämna en intresseanmälan för på den här sidan från onsdag 8/11 kl 10:00. Först till kvarn gäller!

Först till kvarn! Nu kan du få bolånet för Private banking

Vi har nu ett begränsat antal bolån till våra Private Banking-kunder. Du behöver ha 3 miljoner i samlat kapital och genomgå en kreditprövning för att kunna få bolånet. Handläggningstiden är ungefär 4 veckor.

Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig

Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Namn
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Telefonnummer
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Mejladress
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Önskat lånebelopp
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Uppskattat marknadsvärde
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Sparande hos oss
Vänligen ange en giltig mejladress
Vänligen fyll i Sparande utanför Avanza

Tack!

Vi återkommer med ansökningshandlingar inom kort. Handläggningstiden kan sedan variera beroende på belastning - ungefär 4 – 8 veckor.

Vi kan inte garantera att din ansökan beviljas utan du behöver klara av vår sedvanliga kreditprövning samt uppfylla våra kriterier för Superbolånet PB.

Varma hälsningar
Avanza Private Banking

Något gick fel

Var vänlig försök igen vid ett senare tillfälle.

Få 4,16%* - 4,54% i ränta

Ju större kapital, desto lägre ränta. Om du har över 20 miljoner i samlat kapital hos oss får du 4,16%. Har du över 10 miljoner får du 4,35% och har du mellan 3-10 miljoner så får du 4,54% i nominell ränta.

Låna mellan 1-10 miljoner

Du kan låna upp till 50% av marknadsvärdet på din fastighet eller bostadsrätt. Minst 1 miljon och max 10 miljoner.

Lånet är flexibelt

Lånet har en unik flexmöjlighet på upp till 500 000 kronor som gör att du kan sätta in och ta ut pengar när du vill, utan att behöva göra en ny ansökan och kreditprövning.
*Visar den nominella räntan efter högsta möjliga ränterabatt. Om du har mellan 3-10 miljoner kr i samlat kapital hos oss får du 4,54% (4,64% effektiv ränta). Har du över 10 milj kr får du 4,35% (4,44% effektiv ränta) och har du över 20 milj kr så får du 4,16% (4,24% effektiv ränta). Gäller rörlig ränta per 2023-11-01 och upp till 50% i belåningsgrad.

Aktuella räntor

Gäller rörlig ränta per 2023-11-01 upp till 50% belåningsgrad.
Nominell ränta
Effektiv ränta
Samlat kapital
4,16%
4,24%
Minst 20 miljoner kr
4,35%
4,44%
Minst 10 miljoner kr
4,54%
4,64%
Mellan 3-10 miljoner kr

Aktuella räntor

Gäller rörlig ränta per 2023-11-01 upp till 50% belåningsgrad.
Ränta
Samlat kapital
4,16%
(4,24% effektiv)
Minst 20 miljoner kr
4,35%
(4,44% effektiv)
Minst 10 miljoner kr
4,54%
(4,64% effektiv)
Mellan 3-10 miljoner kr

Fakta om bolånet för Private Banking

Fakta om bolånet för Private Banking

Villkor för att ansöka
För att kunna ansöka om bolånet behöver du vara eller bli Private Banking-kund, och minst en person i hushållet behöver ha 3 miljoner i samlat kapital hos oss. Med samlat kapital menas ditt totala engagemang, som till exempel värdepappersinnehav och pension.
Det här får du belåna
Du kan ansöka om lån för en villa, radhus eller bostadsrätt i Sverige där du är folkbokförd. Fastigheten eller bostadsrätten ska vara avsedd för permanent boende och därför är det inte möjligt att belåna ett fritidshus, utlandsboende eller näringsfastighet. Du kan alltså bara belåna fastigheter med typkod 220.
Så mycket kan du låna
Du kan låna mellan 1-10 miljoner och belåningsgraden får maximalt vara 50%. Det innebär att ditt totala lån maximalt får vara hälften av bostadens marknadsvärde.
Ränta

Bolånet för Private Bankings ränta bestäms av Riksbankens styrränta dock lägst -0,20%, med ett påslag som är bundet på 3 månader. Hur stort påslag som görs utöver styrräntan styrs av vilken belåningsgrad du har på bostaden, det vill säga bolånets andel av bostadens marknadsvärde.

Har du ett samlat kapital på minst 20 miljoner, samt belåningsgrad upp till eller lika med 50%, är räntan 4,16% (effektiv ränta 4,24%). 

Har du ett samlat kapital på minst 10 miljoner, samt belåningsgrad upp till eller lika med 50%, är räntan 4,35% (effektiv ränta 4,44%). 

Har du ett samlat kapital på mellan 3 och 10 miljoner, samt belåningsgrad upp till eller lika med 50%, är räntan 4,54% (effektiv ränta 4,64%). 

 

Om du redan har ett bolån hos oss och din bostad skulle minska mycket i värde så att din belåningsgrad ökar till 85% eller mer så kommer räntan att ändras till 5,13% (effektiv ränta 5,25%).

Räntesatserna ovan gäller per 2023-11-01.

Mer information om räntan hittar du här.

Allmänna villkor om ränterabatten bolånet för Private banking

Det här är flex

Bolånet för Private Banking har en unik flexmöjlighet där du enkelt kan sätta in och ta ut pengar inom din beviljade kredit när du vill, utan en ny ansökan och kreditprövning.

Ditt flexutrymmet kan som mest vara 500 000 kr, och du väljer själv belopp när du ansöker om lånet. Om du har ett flexutrymme som du inte använder så har Avanza rätt att minska eller helt ta bort det outnyttjade beloppet.

Läs mer om flexutrymmet.

Amortering

När lånet beviljas är belåningsgraden maximalt 50% av bostadens värde och då finns inget krav på amortering. Om värdet på bostaden minskar så att belåningsgraden överstiger 75% inträder ett amorteringskrav och en amorteringsplan som bestäms individuellt.

Om lånet omfattas av ett amorteringskrav som följer av lag eller myndighets föreskrift ska lånet amorteras i enlighet med Avanzas anvisningar.

Räkneexempel för vårt bolån

Du kan låna mellan 1-10 miljoner kronor med din villa eller bostadsrätt som säkerhet.
Lånebelopp
2 000 000 kr
Ränta
4,5442%*
Effektiv årsränta
4,64%*
Räntekostnad per månad
7 574 kr
Återbetalningstid
30 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Årsavgift
0 kr

Belopp att återbetala är 3 366 939 kr varav 1 366 939 kr i ränta.***

Räkneexemplet förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. I exemplet är inga skatteavdrag medräknade. Vi har ingen uppläggningsavgift eller aviavgift.
* Räntesats för lån med en maximal belåningsgrad på 50% per 2023-11-01.
** Beräknad på en rak amortering med 30 års löptid. Amortering vid belåningsgrad 50% är valfritt, amorteringskrav införs om belåningsgraden överstiger 75%.
*** Under förutsättning att räntan under denna period är oförändrad. Inga skatteavdrag har medräknats i exemplet.

De vanligaste frågorna om bolånet för Private Banking

De vanligaste frågorna om bolånet

Vem kan få bolånet för Private Banking?
För att kunna ansöka om bolånet så behöver du vara eller bli Private Banking-kund, och minst en person i hushållet behöver ha 3 miljoner i samlat kapital hos oss. Med samlat kapital menas ditt totala engagemang, som till exempel värdepappersinnehav och pension.
Varför har ni satt ett tak för hur mycket ni lånar ut?
Anledningen till att vi valt att sätta ett tak för hur mycket vi lånar ut är att vi vill hålla risken i vår utlåning låg även fortsättningsvis. Med en maximal belåning på halva bostadens värde och därtill 3 miljoner i samlat sparande hos oss kan vi erbjuda ett bolån till riktigt låg ränta och samtidigt ha en låg risk.
Går det att räkna samman flera familjemedlemmars sparande för att uppnå ett högre samlat kapital, och på så vis ansöka om bolånet?
Nej, för att kunna ansöka om bolånet för Private Banking måste minst en person i hushållet ha minst 3 miljoner i samlat kapital hos oss.
Kan jag få ett lånelöfte?
Nej, det går tyvärr inte.
Kan jag låna till flera bostäder?
Nej, det går bara att låna till en bostad som du äger och som är avsedd för permanent boende.
När och hur debiteras räntan?
Räntan för lånet dras den sista bankdagen i varje månad och du betalar enkelt med autogiro från din andra bank.
Erbjuder ni något annat bolån utöver bolånet för Private Banking?

Om du inte uppfyller kraven för bolånet för Private Banking så kanske Bolån+ kan vara något för dig. Det riktar sig till alla våra kunder som har upp till 75% i belåningsgrad.

Till Bolån+

Lån till gård, lantbruk och skog

Med lokal kännedom och förståelse för din verksamhet så kan vi erbjuda dig ett riktigt bra lån till gård, skog eller lantbruk. Vi hjälper dig både om du vill köpa nytt eller vill flytta över ditt befintliga lån till oss.

Fördjupad information om bolånet

Fördjupad information om bolånet

Information om bolån Information om bolån
Detaljerad information Detaljerad information
Priser Priser

Vill du också ta del av den nya tidens Private Banking?

Som Private Banking-kund hos oss får du ett riktigt lågt courtage, ett rekordstort utbud och tillgång till ett team av specialister. Helt gratis, som det borde vara.

Bli kund idag.
Ring 08-409 421 00

Bli kund idag. Ring 08-409 421 00