Kindred Group
Kindred fortsätter att passivt acceptera norska kunder (uppdatering) (Finwire)

2022-10-07 11:19

(lägger till sista tre styckena)

Bettingbolaget Kindreds dotterbolag Trannel kommer att fortsätta att passivt acceptera kunder bosatta i Norge, trots hot om miljonböter.

"Trannel vidhåller sin ståndpunkt att det är fullt lagligt för norska medborgare att få tillgång till och använda speltjänster licensierade inom EU/EES-området, något som även den norska kulturministern konstaterade i en skrivelse till parlamentet 2021", skriver Kindred i ett pressmeddelande.

Norska spelmyndigheten har tidigare idag kommit med ett uttalande men Kindred skriver följande:

"Kindred motsätter sig NGA:s uttalande och önskar förtydliga att koncernen vidhåller sin legala ställning enligt det pågående överklagandet av ordern som hänvisas till i pressmeddelandet."

Norska spelmyndigheten, Lotteritilsynet, har hotat med att utdela böter om 1,2 miljoner norska kronor per dag till Trannel. I ett pressmeddelande idag skriver de dock att de pausar tvångsböterna.

"Trannel erbjuder fortfarande olagligt spel i Norge, men uppger att de arbetar med att införa förändringar i enlighet med det norska lotteriverkets beslut med ett uppskovsbeslut från den 5 april 2019. Bolaget har överklagat tvångsboten. Den norska lotterimyndigheten har beslutat att skjuta upp genomförandet av tvångsboten tills vi har behandlat klagomålet".

Lotteritilsynet ställer dock flera villkor för uppskov, bland annat att Trannel måste ta bort de norska spelsajterna online och att bolagets norskspråkiga marknadsföringsaktiviteter samt alla andra marknadsföringsaktiviteter riktade mot Norge måste upphöra. Dessutom ska Trannel inte erbjuda spel till nya kunder i Norge och inte lämna någon form av information till kunder om hur de kan kringgå det norska förbudet mot betalningshantering.

- Vi kommer noga att kontrollera hur Trannel följer de villkor vi har satt för anståndet, och påbörjar tvångsboten om vi upptäcker ett brott mot dessa, säger Henrik Nordal, avdelningschef på Lotteritilsynet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -