IDOGEN
FOKUS PÅ IDO 8, PAUSAR IDO T, AID FÖR SÄNKA KOSTNADER (Direkt)

2022-10-03 22:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i forskningsbolaget Idogen har beslutat att ytterligare intensifiera sitt fokus på Ido 8-programmet. Inom kort kommer Idogen att starta den kliniska fas 1/2a-studien av läkemedelskandidaten inom Ido 8-programmet för patienter som lider av blödarsjuka vilka har utvecklat antikroppar mot sin livsnödvändiga faktor VIII-behandling.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Beslutet att göra tillfälligt uppehåll i Ido T- och Ido Aid-programmen i kombination med andra effektiviseringar gör att bolaget kraftigt kan sänka de löpande kostnaderna. Kostnadsbesparingarna kommer att leda till att de sammanlagda budgeterade kostnaderna minskar med 66 procent 2023 jämfört med 2022, enligt bolaget, som fortsätter med att samtal kommer att inledas med fackliga organisationer för att anpassa organisationen.

När "proof of concept" uppnåtts inom Ido 8-programmet kan arbetet med Ido T-programmet återupptas och nya program startas, skriver Idogen.

"Att vi nu accelererar vår satsning och fokus på Ido 8-programmet är ett strategiskt vägval för att maximera värdet på bolaget här och nu - och på medellång sikt. Genom detta offensiva vägval vill styrelsen försäkra sig om att vi fullt ut fokuserar våra resurser på att uppnå proof of concept samtidigt som vi effektiviserar verksamheten och därmed väsentligt sänker de löpande kostnaderna för bolagets dagliga drift", kommenterar bolagets ordförande Joakim Söderström.

Ett positivt utfall i Ido 8-programmet kommer att validera teknologiplattformen, heter det.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -