Equinor
Equinor har börjat bygga sin första kommersiella batterilagringsanläggning (Finwire)

2022-10-03 09:43

Norska oljejätten Equinor har inlett sin verksamhet med kommersiella batterilagringsanläggningar. I ett pressmeddelande meddelar bolaget att man godkänt det sista beslutet för sitt projekt Blandford Road i Storbritannien.

"Equinor vill skapa en lönsam verksamhet inom förnybar energi genom att integrera batterilagringstillgångar i vår portfölj på utvalda elmarknader", säger Olav Kolbeinstveit, chef för kraft och marknader inom förnybar energi på Equinor.

Equinor har tidigare förvärvat 45 procent i brittiska Noriker Power samt 100 procent i amerikanska East Point Energy. I samband med förvärvet av posten i Noriker ingick man även ett strategiskt avtal vilket möjliggör för Equinor att delta i Norikers projekt.

"Vårt ägande i Noriker ger oss en plattform för att bygga upp en portfölj av energilager i Storbritannien. Vi räknar med att godkänna upp till tre batterilagringsprojekt i landet under de kommande 6-9 månaderna", säger Ingrid Fossgard-Moser, ansvarig för utveckling av energilagring inom Renewables på Equinor.

Projektet Blandford Road är ett batterilager på 25 MW/50 MWh i Dorset i södra England.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Equinor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -