SCANDION ONCOLOGY
SPEKULERADE EJ OM VAD CORIST KAN VISA - IR (Direkt)

2022-09-30 13:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Scandion Oncology kunde i del två av Corist-studien i fas 2 uppvisa säkerhet och tolerabilitet för behandlingen, men nådde däremot inte upp till tröskelminskningen om över 30 procent, vilket är studiens primära mål. Bolagets ledning uppger sig ha varit öppen för att se hur resultaten kommer in och hade på förhand inga förväntningar.

Mads Kronborg, chef för Scandion Oncologys externa kommunikation, påpekar att studien fortfarande pågår och att resultaten ännu är tidiga i en svårbehandlad patientgrupp med spridd tjock- och ändtarmscancer som utvecklat resistens mot tidigare läkemedel.

Mads Kronberg kan inte svara på hur nära eller långt ifrån tumörminskningen låg i förhållande till det primära målet då studien fortfarande pågår och studieprotokollet inte ger den möjligheten.

Med tanke på att de övergripande Corist-resultaten i del två enbart rör behandling under åtta veckor i en studie som ännu inte har slutförts samt att det avser en svårbehandlad patientgrupp hyser bolagets ledning förväntningar om att resultaten kan förändras med en längre behandling

Hur såg utfallet i del två av Corist-studien ut i förhållande till bolagets förväntningar?

"Vi spekulerade aldrig i vad vi skulle eller inte skulle kunna se. Det vi har sagt är att vi potentiellt skulle kunna se ett första kliniskt 'proof of concept' (tecken på att verkningsmekanismen av läkemedlet fungerar Direkts anm) här", säger Mads Kronborg till Nyhetsbyrån Direkt.

Mads Kronborg framhåller dock att bolaget aldrig har framställt att resultaten efter endast del två av Corist-studien på något sätt skulle vara slutgiltiga.

"Allt annat lika hade vi självklart varit uppmuntrade av att se det primära målet om tumörminskning i två eller fler patienter över tröskeln på 30 procent", säger Mads Kronborg "men det har aldrig funnits specifika förväntningar om ett sådant utfall".

Beaktat för det stora kursfallet i aktien. Hur förhåller sig resultaten i del två av Corist-studien till investerarnas förväntningar?

"Jag kommenterar inte det, men om aktiekursen går ned är det fler personer som säljer än köper. Det säger att det är en negativ reaktion på dagens nyheter", säger Mads Kronborg.

Nyhetsbyrån Direkt ställer även en fråga om Scandion Oncologys kassaposition och hur långt fram i tiden den tar bolaget.

Scandion Oncology slutförde under sommaren 2022 en kapitalanskaffning, där bolaget tillfördes 75 miljoner kronor före emissionskostnader. Garanterna till emissionen fick täcka upp för cirka två tredjedelar av emissionsbeloppet i emissionen som inte blev fulltecknad.

"Det förlänger tiden som vår kassa räcker fram till 2024 och finansierar även den nästa delen av Corist-studien", säger Mads Kronborg.

Scandion Oncology hade efter lunchtid på fredagen rasat med 57 procent till 2:59 kronor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Scandion Oncology - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -