Intrum
Intrum säljer BNPL-aktören Byjuno i Schweiz (Finwire)

2022-09-30 07:37

Kredithanteringsbolaget Intrum har ingått avtal med Cembra Money Bank i Schweiz. Det innebär att Cembra kommer att förvärva Intrums helägda dotterbolag Byjuno och dess systerbolag Intrum Finance Services. Som en del av avtalet ingår de båda parterna också ett partnerskap kring kredithantering och kreditinformation för buy now, pay later-tjänster (BNPL).

Byjuno grundades av Intrum år 2014 och beskrivs som en av Schweiz ledande aktörer inom BNPL-tjänster. Köpeskillingen är 60 miljoner schweizerfranc. Transaktionen kommer att slutföras innan slutet av året, skriver Intrum i ett pressmeddelande.

All tillgångsfinansiering, som för närvarande uppgår till cirka 18 miljoner schweizerfranc, kommer att återbetalas till Intrum.

"Vi ser fram emot att följa Byjunos fortsatta tillväxtresa under Cembras ledning. Den här transaktionen gör att vi kan fokusera på vår kärnaffär i Schweiz, inkassotjänster och kreditinformationstjänster, samtidigt som den skapar förutsättningar för ett ännu bättre tjänsteerbjudande till Byjunos nuvarande och nya uppdragsgivare och kunder", säger Per Christofferson, Managing Director Secured Assets, M&A and Markets.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -