PM NYHETER I KORTHET FREDAG 23 SEPTEMBER (Direkt)

2022-09-23 07:32

S/M. Socialdemokraterna kan tänka sig att släppa fram en moderat talman. En förutsättning är dock att M sätter sig i överläggningar med S om talmansposten. (DN)

SVÅRT LÖFTE. Den nya regeringen kan få svårt att infria löftet om billigare bränsle. (DN)

REFINANSIERING. Stigande räntor pressar fastighetsaktierna och bolagen måste de närmaste åren finansiera om obligationer för hundratals miljarder kronor. "Gratispengarnas tid är över", säger Danske Banks kreditanalyschef Louis Landeman. (DI)

EJ SÅ NATTSVART. Fastighetsaktierna har haft ett uselt 2022 och pressades hårt på torsdagen efter Feds räntebesked. Men fastighetstoppar ser ingen risk för kris. "Läget är inte så nattsvart som man vill få det till", säger fastighetsveteranen Biljana Pehrsson. (DI)

STORA KASSAKISTOR. Samtidigt som aktiekurserna faller sitter riskkapitalbolagen med rekordstora kassakistor. "Jag tror att vi kommer få se en explosion av private equity-affärer", säger Lars Ingemarsson, chef för Citis nordiska investmentbank. (DI)

BRÅK. Det finns ett brett och starkt stöd för Profilgruppens nuvarande ordförande Klaus Wiemers, trots att den största ägaren begärt att han ska entledigas, säger Lars Johansson, som är näst största ägare och ordförande i valberedningen. (DI)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Profilgruppen B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -