På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LIPUM
BESLUTAT OM RIKTAD NYEMISSION PÅ 39 MLN KR (Direkt)

2022-09-22 21:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Lipum har beslutat om en riktad nyemission på cirka 39 miljoner till en teckningskurs om 14:99 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden avses primärt användas för finansiering av bolagets fas 1-studie samt för utökade prekliniska studier av den biologiska läkemedelskandidaten SOL-116.

Teckningskursen motsvarar den genomsnittliga volymviktade kursen för bolagets aktie under de tio senaste handelsdagarna. På torsdagen stängde aktien på 14:10 kronor.

Bland tecknarna tar Flerie Invest lejonparten av nyemissionen med 25 miljoner kronor. Andra tecknare är Lars Stenlund och Torgny Stigbrand. Efter genomförandet av nyemissionen kommer Flerie Invest att vara den enskilt största ägaren och representera cirka 28,3 procent av aktierna och rösterna.

Den riktade nyemissionen kommer att medföra en utspädningseffekt om cirka 34 procent för befintliga aktieägare

Styrelsens beslut om den riktade nyemissionen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma som planeras att hållas den 12 oktober 2022.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Lipum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -