På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KINDRED
ÖVERKLAGAR VITE I NORGE - DI (Direkt)

2022-09-22 14:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kindred kommer att överklaga norska Lotteritilsynets vitesbeslut i landet, det säger Kindreds vd Henrik Tjärnström till Dagens Industri.

Överklagan gäller det vite på 1,2 miljoner norska kronor per dag från och med 5 oktober, som Kindred hotas av.

Den norska spelinspektionen Lotteritilsynet uppfattning är att Kindred bedriver olicensierad pengaspelverksamhet i landet genom sitt maltesiska dotterbolag Trannel, en bild Kindred inte delar.

"Vi gör inget fel i Norge i dag. Vi accepterar trafik från norska kunder som hittar oss på Malta och det är en del av det legala ramverket som enligt vår mening råder här. Det är vår ståndpunkt", säger vd Henrik Tjärnström till DI.

Lotteritilsynet kan utfärda vite upp till 437 miljoner norska kronor innan ett nytt beslut behöver fattas, enligt vad myndigheten uppgett för DI.

"Vi kommer nu att överklaga beslutet från Lotteritilsynet rörande utfärdandet av den här sanktionsavgiften och fortsätter verksamheten som vanligt så länge den legala processen pågår. Vi vill se hur den utmynnar", uppger Henrik Tjärnström för DI.

Under onsdagen handlades Kindreds aktie ned 7,2 procent på Stockholmsbörsen.

Kindred har inte heller lyckats få en norsk spellicens, säger Henrik Tjärnström enligt DI. Enligt honom har Kindred flera gånger försökt söka en sådan och därtill sökt dialog med norska myndigheter, men blivit nekade den möjligheten.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -