På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
JUST EAT TAKEAWAY RUSADE, STOXX 600 -0,8% (Direkt)

2022-08-19 17:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europas ledande börser stängde mestadels under nollstrecket på fredagen samtidigt som Londonbörsen lyckades hålla sig kvar på grön mark. Samlingsindexet Stoxx 600 föll 0,8 procent.

Det multinationella matleveransbolaget Just Eat Takeaway bjöd på en rusning över 25 procent på Amsterdambörsen sedan bolaget på morgonen meddelade om att det säljer sin 33 procentiga andel av iFood till det nederländska investmentbolaget Prosus. Köpeskillingen uppgår till 1,8 miljarder euro.

Prosus backade i sin tur 1,3 procent.

I Frankfurt sjönk DAX-indexet 1,1 procent.

På statistikfronten kom de tyska producentpriserna in på rekordhöga nivåer, upp 5,3 procent i juli jämfört månaden före. Väntat var en uppgång på 0,6 procent.

Bland storbolagen gick det svagt för de flesta av Tysklands fordonstillverkare. Mercedes-Benz, BMW och Volkswagen var ned 2,1-3,7 procent.

I Paris var CAC 40 ned 0,9 procent medan Londonbörsens FTSE 100-index gick motströms på plus 0,1 procent.

De brittiska olje- och läkemedelsbolagen visade stark utveckling där några av vinnaraktierna var GSK och Shell, upp 1,7 respektive 1,4 procent.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Mercedes Benz Group AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -