Jupiter Gold & Silver ökade 0,8 procent i juli - guldpriset föll (Finwire)

2022-08-18 12:06

Fonden Jupiter Gold & Silver steg 0,8 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 22,9 procent och är därmed sämre än index som har minskat 13,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ned Naylor-Leyland.

Förvaltaren uppger inledningsvis att guld, mätt i amerikansk dollar, under månaden föll med 2,29 procent. Samtidigt steg silverpriset med 0,39 procent.

Den höga amerikanska inflationen fick centralbanken att reagera med en räntehöjning på 0,75 procent. Samtidigt tolkade marknaden Fed-chefen Jerome Powell som något mer duvaktig.

Lundin Gold presenterade sina siffror för det andra kvartalet under månaden. Bolaget som verkar i Ecuador rapporterade att protesterna i landet haft minimal påverkan på verksamheten. Bolaget upprepade sina mål för 2022.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet De Grey Mining, Sprott Physical Gold Trust och Sprott Physical Silver Trust med portföljvikter på 9,0, 7,2 respektive 7,1 procent.

Vid tidpunkten hade fonden en aktievikt på 73,6 procent. 20,9 procent av portföljen fanns dock i fysiskt guld och silver.

Jupiter Gold & Silver, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 0,8
Index MM, förändring i procent -5,5
Fond i år, förändring i procent -22,9
Index i år, förändring i procent -13,6

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -