På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fidelity Global Technology ökade 11,8 procent i juli - stark återhämtning för teknologisektorn (Finwire)

2022-08-18 14:35

Fonden Fidelity Global Technology A-Dis-EUR steg 11,8 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 15,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Hyunho Sohn.

Efter ett antal månader av svag utveckling återhämtade sig marknaden ordentligt i juli. Ekonomisk data visade samtidigt tecken på en minskad tillväxt för den globala ekonomin på grund av fortsatta problem i leverantörkedjor, stigande inflation och stigande räntor.

Marknaden tolkade däremot den amerikanska centralbanken som mer duvaktig vid senaste räntemötet vilket fick aktiemarknaden att stiga.

Gällande fondens relativa utveckling under månaden kom det negativa effekter från underviktsexponeringen mot teknologihårdvara. Aktievalen inom media och halvledarsektorn bidrog också med negativ relativavkastning.

De största positiva bidragsgivarna till fondens relativa avkastning under månaden var Amazon.com, Netflix och undervikten mot IBM. I den negativa vågskålen för den relativa avkastningen fanns undervikten mot Apple samt exponeringen mot Alibaba och Baker Hughes.

Framöver menar förvaltaren att trots att det finns flera makroekonomiska orosmoln på himlen just nu ser teknologisektorn relativt stark ut. Sektorn gynnas av flera trender som driver långsiktig efterfrågan. Under de närmaste tre till fem åren ser förvaltaren stark tillväxt inom bland annat molnet, dataanalys, datasäkerhet, eldrivna fordon och automation inom industrin. Även om inflationen skapar stor oro lyckas många bolag med att föra vidare kostnader.

Fidelity Global Technology A-Dis-EUR, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 11,8
Index MM, förändring i procent 15,0

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Fidelity Global Techno... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -