EMBRACER
INTE SÄRSKILT BEKYMRAD ÖVER SVAGARE KONSUMTION - VD (Direkt)

2022-08-18 11:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracers vd Lars Wingefors är inte särskilt bekymrad över den avmattning i konsumtionen som noterats inom gamingbranschen.

Det sade han på torsdagens rapportpresentation.

I rapporten för det första kvartalet uppgav Lars Wingefors att Embracer noterar att marknaden är mer utmanande. I början av året räknade analysföretaget Newzoo med att spelmarknaden skulle växa med cirka 5 procent 2022, medan de nu har reviderat ner prognosen till 2 procents tillväxt.

"Precis som resten av marknaden har även vi sett vissa effekter av inflation, minskad konsumtion och reklam, liksom kvarvarande pandemieffekter inklusive hårdvarubrist", skrev vd:n.

Samtidigt valde Embracer att upprepa sina resultatprognoser för såväl det innevarande räkenskapsåret 2022/2023 som efterföljande 2023/2024. Bolaget har tidigare uppgett att risken för försenade spellanseringar är invägd i prognoserna. Frågan är om även den svagare marknad som nu noteras har vägts in i utsikterna.

"Det finns alltid en stor spridning i de bedömningar som våra olika bolag inom koncernen lämnar. Vissa är alltid lite försiktiga i sina utsikter medan andra alltid är positiva oavsett det ekonomiska klimatet. Det är den kritiska informationen som vi (i koncernledningen, reds anm) har att förstå", sade Lars Wingefors under presentationen och tillade:

"Jag är inte särskilt bekymrad över den lägre konsumtionen, det är en marginell effekt. Gaming är en fantastisk marknad och jag är bullish när det gäller utsikterna för gamingmarknaden på lång sikt".

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -