CHRISTIAN BERNER
HÖG ORDERSTOCK, VALT ATT BYGGA LAGER ENL VD (Direkt)

2022-08-18 12:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikhandelsföretaget Christian Berners orderingång ökade med 23 procent under det andra kvartalet och orderstocken är nu "hög".

Det skriver vd Caroline Reuterskiöld i rapporten.

"En del av den höga orderstocken beror på utmaningar med leveranser från våra leverantörer i de rådande tiderna. Under våren har dessa utmaningar kvarstått och givet den starka orderingången har vi valt att bygga något större lager för att säkra leveransåtaganden och förbereda oss inför utleveranser under hösten", skriver hon.

Bolaget har därmed bundit en del rörelsekapital under kvartalet, både jämfört med det första kvartalet och jämfört med samma period föregående år.

Caroline Reuterskiöld noterar vidare att täckningsgraden ligger strax under föregående års kvartal, men uppger att det är i enlighet med plan.

"Under hösten kommer vi sannolikt att se viss tillfällig press på täckningsgraden till följd av att vi ej kan kompensera oss fullt ut för extra kostnader i samband med delleveranser och andra följdeffekter av svårigheter med att få tag i material", skriver hon.

Förvärvsmässigt har Christian Berner under andra kvartalet haft dialoger med en del "spännande" bolag, men inte kunnat mötas prismässigt.

"Klart är dock att det fortsatt finns många fina bolag att förvärva. Vi arbetar också löpande med att utveckla vår organisation och styrning för att bli en ännu bättre hamn för fina företag. Vi ser fram emot att kunna öka förvärvstakten längre fram", skriver Caroline Reuterskiöld.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Christian Berner Tech... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -