På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AXA WF Framlington Robotech ökade 17,21 procent i juli - ökat i Tandem Diabetes (Finwire)

2022-08-18 15:31

Fonden AXA WF Framlington Robotech A EUR steg 17,21 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 9,69 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 20,55 procent och är därmed sämre än index som har minskat 5,16 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltaren Tom Riley.

Aktiemarknader steg kraftigt i juli efter en lång tids nedgång.

Stigande energipriser och hög inflation har samtidigt dämpat konsumentförtroendet och tecken på en svagare efterfrågan ökar. Fed höjde räntan med 0,75 procent under månaden för att motverka den höga inflationen.

Fondens exponering mot halvledare och hårdvara utvecklades väl under månaden. I den positiva vågskålen fanns bland annat On Semiconductor, NXP Semiconductor, TSMC och Qualcomm. Även Keyence utvecklades väl. Bolaget rapporterade goda resultat under månaden.

Gällande fondens aktivitet under månaden valde förvaltaren att addera till positionen i Tandem Diabetes.

Framöver menar förvaltaren att mot bakgrunden av orosmoln i form av bland annat hög inflation, stigande energipriser och nedstängningar i Kina har man sett flertalet aktier falla ordentligt. Detta har medfört att flera bolag nu värderas till intressanta nivåer.

De största sektorerna i fonden var informationsteknik, industri och hälsovård med exponeringar om 54,59, 18,13 respektive 16,02 procent.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Qualcomm, Cadence Design Systems och Intuitive Surgical med portföljexponeringar om 3,85, 3,44 respektive 3,20 procent.

AXA WF Framlington Robotech A EUR, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 17,21
Index MM, förändring i procent 9,69
Fond i år, förändring i procent -20,55
Index i år, förändring i procent -5,16

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -