På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FLOWSCAPE TECHNOLOGY
ÖKAD OMSÄTTNING OCH ORDERINGÅNG 2 KV (Direkt)

2022-08-17 09:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flowscape Technology, som levererar så kallade WPE-system för att optimera arbete i kontorslandskap, redovisar ett ebitda-resultat för det andra kvartalet 2022 på 0,4 miljoner kronor (0,4).

Ebit-resultatet och resultatet före skatt uppgick till -5,0 miljoner kronor (-5,5).

Nettoomsättningen steg till 10,2 miljoner kronor (8,3). Ökningen i försäljningen kommer av att länderna öppnat upp efter pandemin samt att bolagets nya försäljningsstrategi bär frukt, heter det i rapporten.

Vd Peter Reigo lyfter fram orderingången i rapporten. Bokade order uppgick till 10,5 miljoner kronor (6,3), varav 2,9 (2,3) miljoner kronor är årligen återkommande intäkter.

"Denna starka orderingång kommer främst av att länderna släpper på restriktionerna, efter pandemin, och företagen därmed öppnar upp sina kontor. Många företag efterfrågar lösningar för det nya hybrida arbetssättet, med specifika funktioner för planering av veckan på kontoret samt arbets- och parkeringsplatsbokning. Vi ser speciellt en stark ökning i Nordamerika, där vi under kvartalet framgångsrikt utvärderat vår nya försäljningsstrategi", skriver Peter Reigo.

Framöver står expansionsplanen i fokus och totalt ska sälj och marknadsavdelningen öka från fem till tolv personer under 2022.

"Målet med vår expansion är att nå en omsättning på över 100 miljoner kronor under 2024 med en ebitda-marginal på cirka 20 procent. Under första halvåret 2022 följer vi vår plan", skriver Peter Reigo.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Flowscape - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -