FERRONORDIC
KAN INTE GE TIDSPLAN UTVÄRDERING RYSSLAND - VD (Direkt)

2022-08-17 11:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ferronordic kan inte ange någon tidsplan för bolagets strategiska utvärdering av verksamheten i Ryssland.

Det sade Ferronordics vd Lars Corneliusson vid onsdagens rapportkonferens.

Han hänvisade till det extremt sårbara och osäkra affärsklimatet i Ryssland, där regler ändras löpande och nya restriktioner införs.

"Det är mycket svårt att ge en tidsplan. Uppenbarligen vill vi göra det så snart som möjligt, men med tanke på situationen är det inte möjligt att ge någon tidsplan", sade Lars Corneliusson.

I rapporten för det andra kvartalet uppgav Ferronordic att bolagets strategiska alternativ för verksamheten i Ryssland inkluderar eventuell försäljning av hela eller delar av den, eller nedskärningar för att driva den vidare i begränsad omfattning.

"Vi arbetar hårt mot att säkra att det inte ska finnas några kopplingar mellan Ryssland och resten av vår verksamhet", sade Ferronordic-vd:n.

Ferronordic uppgav i rapporten att verksamheten i Ryssland per den 30 juni värderades till 1.512 miljoner kronor (NAV), men Lars Corneliusson påpekade att ett framtida värde av tillgångarna i Ryssland är svårt att bedöma.

Lagertillgångarna i Ryssland uppgick till 977 miljoner kronor vid utgången av det andra kvartalet och till 721 miljoner kronor per den 31 juli.

"Vi har en del av lagret som inte är säljbart, men hur mycket det är anger vi inte. Det är inte en majoritet i alla fall", sade Lars Corneliusson.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ferronordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -