På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fasadgruppen
Carnegie upprepar köpråd och riktkurs på 140 kronor för Fasadgruppen (Finwire)

2022-08-17 11:28

Carnegie upprepar sin köprekommendation och riktkurs för Fasadgruppen. Investmentbanken har även uppdaterat sina estimat för resultatet per aktie för 2022-2024 och tror att vinsten kommer växa med 6-8 procent. Det framgår av en analys.

Fasadgruppen kom med sin rapport i tisdags. Omsättningen steg till över 1,2 miljarder kronor, från 676,9 miljoner kronor. Den organiska försäljningstillväxten låg på 4,3 procent. Vinsten kom in på 76,7 miljoner kronor, en ökning med 69,7 procent mot föregående års 45,2 miljoner.

"Uppskattningarna har stigit under 2022 medan aktiekursen har sjunkit med mer än 40 procent under året. Med mycket lägre multiplar har risk/reward i Fasadgruppen förbättrats. Vi fortsätter att gilla tillväxtmöjligheterna, de starka marknadspositionerna och den goda lönsamheten. Q2-rapporten bekräftade att bolaget är på rätt väg", skriver Carnegie.

Fasadgruppens aktie har handlats ned med 2,9 procent på börsen.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Fasadgruppen Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -