På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carlsberg
Carlsberg siktar på att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040 (Finwire)

2022-08-17 11:22

Öljätten Carlsberg har lanserat sitt nya hållbarhetsprogram Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) som innehåller uppdaterade mål och nya fokusområden. Programmet inkluderar en färdplan för att nå nettonoll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan till 2040, enligt ett pressmeddelande.

Programmet är en vidareutveckling av tidigare hållbarhetsprogram, Together Towards Zero (TTZ), som gjort stora framsteg.

Bolaget har minskat sina koldioxidutsläpp med 40 procent samt minskat vattenanvändningen per liter öl med 21 procent sedan 2015. Carlsberg Sverige var även första bryggeriet i koncernen som blev klimatneutralt.

"Vi vill göra det möjligt för konsumenten att njuta av en god öl samtidigt som det ska ge ett så lågt klimat- och vattenavtryck som möjligt. Att vi som koncern nu höjer ambitionsnivån, breddar agendan och skärper målen inom hållbarhet är positivt. Together Towards ZERO and Beyond är en integrerad del av koncernens övergripande strategi och hjälper oss att driva en hållbar affär, reducera risker, visa vårt syfte och bidra till en positiv förändring", säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Carlsberg B - I dag

{point.key}

Carlsberg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -