WntResearch
Wntresearch observerar minskad tumörbörda i NeoFox-studien - förändrar planer (Finwire)

2022-08-16 09:18

Wntresearch har i samband med en pågående post hoc analys av Neofox fas 2-studien observerat en minskad tumörbörda hos de patienter som innan operation behandlats med Foxy-5, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dessutom har i samma grupp setts en minskning av perineural invasion (dvs att tumörcellerna sprider sig längs nerver) och en stark trend mot minskad vaskulär invasion (dvs spridning till blodkärl), heter det.

Observationerna uppges stämma väl överens med tidigare prekliniska fynd. Vidare hade Foxy-5 en "mycket fördelaktig biverkningsprofil, utan de problem som normalt uppstår vid konventionell behandling med cellgifter".

Bolaget bedömer att NeoFox inte bör slutföras på det sätt som var planerat från början eftersom studien inte avsåg att studera dessa observationer och har därför beslutat att pausa fortsatt rekrytering av patienter till studien. Behandling och uppföljning av redan inkluderade patienter fortsätter som planerat.

"Vi kommer att utvärdera betydelsen av dessa observationer och försöka säkerställa att utvecklingen av Foxy-5 görs på ett snabbt och optimalt sätt. Våra fynd kommer därför att ytterligare studeras av vetenskaplig och medicinsk expertis i linje med den planerade interimsanalysen. Syftet med detta är att inom ett halvår ta fram en reviderad plan för att säkerställa att Foxy-5 kan utvecklas till sin fulla potential. Avsikten är även att själva analysen av studiens observationer ska presenteras i ett lämpligt vetenskapligt forum", skriver bolaget.

Vidare kommer bolaget intensifiera arbetet med att identifiera potentiella samarbetspartners för att utveckla Foxy-5.

Aktien stiger runt 18 procent på nyheten.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -