Absolicon Solar Collector
Absolicon erbjuder möjlighet att omvandla B-aktier till A-aktier (Finwire)

2022-08-16 09:29

Solenergibolaget Absolicon har nyligen infört två aktieslag. Den tidigare stamaktien har stämplats om till B-aktier som handlas på Spotlight Stock Market. Den som så önskar kan under en period fram till den 1 september omvandla sina B-aktier som har en röst på bolagsstämman till A-aktier som har tio röster. De röststarkare A-aktierna handlas dock inte på Spotlight. Det framgår av ett pressmeddelande.

A-aktier och B-aktier skall enligt praxis behandlas lika vad gäller till exempel utdelning från bolaget eller värdering vid försäljning av aktier.

Det går att omvandla A-aktier till B-aktier igen efter ansökan till Absolicons styrelse om man vill handla med aktierna på Spotlight. Sådana ansökningar kommer att hanteras på ordinarie styrelsemöten som hålls ungefär varannan månad.

Syftet med förändringen är att försvåra fientliga övertaganden och tydliggöra styrningen av bolaget. Eniara, som innehar 6,7 procent av aktierna i Absolicon och som ägs av Absolicons grundare och vd Joakim Byström, kommer att konvertera hela innehavet till A-aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Absolicon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -