På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STAR VAULT
RÖRELSERESULTATET -1,1 MLN KR 2 KV (Direkt)

2022-08-15 11:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Star Vault redovisar ett rörelseresultat om -1,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022, jämfört med 36.430 kronor motsvarande period föregående år.

Nettoomsättningen uppgick till 2,2 miljoner kronor (2,1).

"Jag skulle så klart önska att allt gick fortare men vi börjar närma oss punkten då Mortal Online 2 (MO2) är tillräckligt stabilt och inte minst ger en rolig och intressant spelupplevelse för många spelare som de vill återvända till gång på gång. Vi har valt att vänta med att slå på abonnemangsmodellen (dvs månadsbetalningar) tills vi nått den punkten. Med en trygg kassaposition och fortsatta intäkter är det ett enkelt beslut att ta", skriver vd Henrik Nyström i rapporten.

Han framhåller att MO2 åter klättrar uppåt i användaromdömen på Steam efter den senaste uppdateringen och tillhör kategorin mestadels positiva, vilket också har resulterat i ett ökat spelarinflöde.

Henrik Nyström skriver vidare att det förs diskussioner med externa bolag om samprojekt och/eller licensiering av tekniken bakom MO2.

"Det är inte orimligt att Star Vault kommer att kunna skapa nya intäktsströmmar från spelprojekt där Star Vault har goda ekonomiska uppsidor och minimal risk genom att kapitalisera på redan utvecklad teknik", skriver han.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Star Vault B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -