På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Spotlight Group
Spotlight Groups rapport under Carlsquares förväntan (Finwire)

2022-08-15 12:00

Finanskoncernen Spotlight Group kom med sin Q2-rapport under morgonen. I en kommentar skriver analysfirman Carlsquare att flera av nyckeltalen kom in under deras egna estimat.

Spotlights omsättning kom in på 36,9 miljoner kronor. Carlsquares estimat låg på 46,8 miljoner kronor.

Förlust per aktie kom in på -2,15 kronor. Carlsquares estimat låg på -0,49. Det ska tilläggas att Spotlight kom med en vinstvarning den 12 juli, och att Carlsquare inte uppdaterat sina estimat efter det.

"Sammanfattningsvis var även det andra kvartalet tufft för Spotlight Group. Gruppen ser fortfarande en utmanande marknad framför sig och anpassar organisationen därefter. Under perioden har beslut fattats om att avyttra Gainbridge Capital AB och en avveckling av Impact Attracts AB. Dessa två åtgärden förväntas av bolaget medföra kostnadsbesparingar om cirka 15 miljoner kronor. Inkluderat andra åtgärden väntas kostnadsbasen kunna minska med 35 miljoner kronor", skriver Carlsquare i en kommentar.

Carlsquare kommer komma med en uppdaterad analys på Spotlight.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Spotlight Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -