På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Indiska Ola Electric ska börja tillverka elbilar i Indien 2024 (Finwire)

2022-08-15 12:38

Det indiska företaget Ola Electric planerar att börja tillverka elbilar i Indien 2024. Bilarna ska ha en räckvidd om 500 kilometer. Det sade vd Bhavish Aggarwal på måndagen, rapporterar Reuters.

Bolaget tillverkar idag el-scooters och stöds av japanska konglomeratet Softbank. De angav ingen investeringssiffra eller produktionsmål.

Aggarwal sade att företag som Tesla leder vägen när det kommer till elbilar för den västerländska marknaden. Indien kan leda vägen på området småbilar, skotrar och motorcyklar.

Han sade även att deras mest avancerade elbil skulle kunna göra 0 till 100 kilometer i timmen på fyra sekunder. Bolaget håller på att inrätta ett ekosystem för elfordon med målet att producera bilar, tvåhjulingar och batterier i en enda fabrik i Tamil Nadu.

Bolaget planerade att gå till börsen tidigare i år men det har skjutits upp. Ola sålde 70 000 elektriska tvåhjulingar under årets första sju månader och håller på att inrätta 100 elektriska hyperladdningsstationer i större städer i Indien.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -