På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ARCTIC MINERALS
AVSER FÖRVÄRVA GULDPROJEKT I NORGE (Direkt)

2022-08-15 11:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Arctic Minerals ingår en icke bindande avsiktsförklaring om förvärv av guldprojektet Katterat, Norge, med en överenskommen köpeskilling om nästan 2 miljoner norska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avsiktsförklaringen ska 50.000 norska kronor betalas kontant och 1,9 miljoner norska kronor betalas i form av nyemitterade aktier i Arctic Minerals.

Katteratprojektet omfattar 12 undersökningstillstånd om totalt 116 kvadratkilometer i Narviks kommun i Norge. I Katterat-området har guld lokaliserats i fast berg på flera ställen, heter det.

Bergprov vid Katterat har vid analyser innehållit mellan 0,9 och 18 gram guld per ton. Synligt guld har också observerats vid vaskning av jordprover.

Fältarbete har planerats för tredje kvartalet innevarande år och där ingår fortsatt geologisk kartering och provtagning, liksom geofysiska mätningar.

För det fall Arctic Minerals och säljarna ingår ett bindande aktieöverlåtelseavtal förväntas transaktionen slutföras under tredje kvartalet 2022 då den är villkorad av godkännande av överlåtelse av tillstånd av DMF, den myndighet som ansvarar för mineralrättigheter i Norge.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Arctic Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -