Alphabet
Youtube planerar att lansera onlinebutik för streamingtjänster - WSJ (Finwire)

2022-08-15 12:19

Youtube planerar att lansera en nätbutik för streamingtjänster och har återupptagit samtalen med underhållningsföretag om att delta i plattformen. Det säger personer med insyn i saken, rapporterar Wall Street Journal.

Företaget hoppas på att plattformen, som varit under arbete i 18 månader, kan bli tillgänglig i höst. Youtube skulle då ansluta sig till Amazon och Apple som har egna hubbar för att sälja streamingtjänster.

Youtube tillåter för närvarande prenumeranter på Youtube TV att lägga till en prenumeration på tjänster som HBO Max. Den nya plattformen skulle göra det möjligt för konsumenter att välja streamingtjänster a la carte via Youtube-appen.

Att sälja flera tjänster via en enda app kan göra det enklare för konsumenterna. Vanligtvis får företag med streaminghubbar en del av intäkterna från köp på deras marknadsplatser. Youtube diskuterar att dela prenumerationsintäkterna med streamingpartnerna.

Youtube diskuterade redan 2020 att lansera en plattform för strömmande video online. Nu tycks idén vinna gehör hos underhållningsföretag som är hungriga efter nya målgrupper.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -