På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Airbus
Malaysia Airlines bekräftar köp av 20 Airbus A330neo (Finwire)

2022-08-15 11:34

Malaysia Arlines köper 20 stycken Airbus A330neo. De initiala avtalen omfattar förvärv av 20 A330-900-flygplan varav 10 köps från Airbus och 10 leasas från Dublinbaserade Avolon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Reuters rapporterade i förra veckan om rykten om att en affär var på gång. Den bekräftas nu av tillkännagivandet som gjordes vid ett evenemang i Kuala Lumpur.

"Förvärvet av A330neo är en naturlig övergång från vår nuvarande A330ceo-flotta. A330neo kommer inte bara att modernisera flygplansflottan och öka den operativa effektiviteten, utan kommer också att uppfylla miljömålen genom minskad bränsleförbrukning per sittplats, samtidigt som passagerarnas säkerhet och komfort står i centrum", sade Izham Ismail, vd för moderbolaget Malaysia Aviation Group (MAG).

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Airbus SE - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -