På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Sustainable Preserve ökade 1,68 procent i juli - ökat risken i portföljen marginellt (Finwire)

2022-08-11 13:31

Fonden Norron Sustainable Preserve steg 1,68 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,52 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Peter Werleus, Jan Törnstrand, Joachim Sverre och Clara Hamren.

Inledningsvis skriver förvaltarna att juli varit en stark månad. Man kommenterar också centralbankernas räntehöjningar. ECB kom under månaden med sin första räntehöjning om 50 punkter, medan FED återigen höjde räntan med 75 punkter.

Fondens yield minskade till 5,6 procent från 6,1 procent under månaden. Kreditdurationen var stabil på 2,5 år, räntedurationen var likaså stabil på 1,2 år. Man skriver att att fonden långsamt kommer att ersätta kreditratingrisken med ränterisk men efter stora ränterörelser under juli avvaktar man med fortsatta förändringar.

De främsta positiva bidragen under månaden kom från Heimstaden Bostad, Balder, Castellum och SHB T2. Under månaden fanns inga direkt negativa bidragsgivare till fonden.

Vad gäller portföljförändringar har fonden under månaden marginellt ökat risken genom att köpa Sampo T2.

Största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Swedish Covered Bond Corporation, Skandiabanken och Landshypotek Bank med portföljvikter om 2,84, 2,84 respektive 2,69 procent.

Norron Sustainable Preserve, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 1,68
Fond i år, förändring i procent -3,52

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Sustainable Pre... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -