På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Sustainable Equity ökade 10,78 procent i juli - Hexatronic största bidragsgivare (Finwire)

2022-08-11 14:05

Fonden Norron Sustainable Equity steg 10,78 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 20,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Johan Svantesson, Joachim Sverre och Clara Hamrén.

Inledningsvis skriver förvaltarna att fonden hade en positiv utveckling under månaden. Vad gäller fondens hållbarhetsmål, var det temat Hållbara städer & infrastruktur som presterade bäst i juli. Hexatronic var det bolag som främst bidrog till områdets utveckling.

"Hexatronic var bästa bidragsgivare, drivet av att bolaget återigen kom med en omvänd vinstvarning där framför allt marknaderna i USA, Storbritannien och Tyskland visade på stark tillväxt. Lönsamheten är också värd att nämna. EBITA-marginalen förväntas landa på 16,7 procent när kvartalet summeras, vilket visar på bra skalbarhet när kapacitetsutnyttjandet är på en hög nivå", skriver förvaltarna.

Inom hållbarhetsmålet Hälsosamma & välmående samhällen bidrog Novo Nordisk, Alk-Abello och ChemoMetec samtidigt som Essity och Getinge tyngde utvecklingen. I hållbarhetsområdet Klimat och Miljö var det främst Scatec som bidrog till den positiva utvecklingen. Medan det inom Innovativa & hållbara lösningar var Addtech, ABB och InCap som bidrog.

"Incap, som är en tillverkningspartner inom elektronik, kom både med uppreviderade prognoser för helåret 2022 och med en stark rapport för det andra kvartalet. Då bolaget är en tillverkningspartner verkar kunderna inom olika industrier, men det vi främst ser som intressant är dess relativt stora exponering mot kunder vars lösningar bidrar till den gröna omställningen. En god underliggande tillväxt i kombination med en intressant värdering är faktorer som gör Incap intressant", skriver förvaltarna.

Främsta bidragsgivare till fonden i stort var Hexatronic, Addtech och Nibe. I den negativa vågskålen fanns istället Kone, Alcadon Group och Getinge.

Största innehaven vid månadsskiftet var Novo Nordisk, Hexatronic och Hexagon med portföljvikter om 8,20, 4,43 respektive 4,31 procent.

Störst exponering hade fonden mot den svenska marknaden, följt av den danska och finska med exponeringar om 52,3, 15,8 respektive 11,5 procent. Sektorexponeringen var störst mot industri, följt av teknik och hälsovård med 33,9, 25,9 respektive 24,8 procent.

Norron Sustainable Equity, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 10,78
Fond i år, förändring i procent -20,15

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Sustainable Equ... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -