Norron Select ökade 2,02 procent i juli - Atlas Copco främsta bidragsgivare (Finwire)

2022-08-11 13:45

Fonden Norron Select steg 2,02 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,23 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Marcus Plyhr, Joachim Sverre, Ulf Frykhammar och Clara Hamren.

Inledningsvis skriver förvaltarna att fonden haft en positiv utveckling liksom övriga aktiemarknaden under juli. Fondens långbok har därför överraskat positivt under månaden medan kortboken fick ge tillbaka efter en stark vår.

Främsta bidragsgivare under månaden i fondens långa portfölj var Atlas Copco, Alfa Laval, Hexatronic, Nibe och Hexagon som alla kommit med starka rapporter. Även den norska portföljen steg med bidrag från positionerna i Storebrand och Nordic Semiconductor. På kortsidan såg fonden positiva bidrag från Golden Ocean, Byggmax, Bilia, SCA och Komplett Bank.

I den negativa vågskålen under månaden fanns bland annat innehavet i Alcadon.

"Alcadon är ett bolag liknande Hexatronic, till viss del, men betydligt lägre värderad. Bra ledning med erfarenhet från lyckade och lönsamma affärsmodeller gör denna investering attraktiv på lång sikt", skriver förvaltarna.

I kortboken kom negativa bidrag från Nel, Fortnox och Cibus.

"Vi fortsätter att ligga kort bolagen då vi ser dem som en bra hedge mot vissa av våra långpositioner i fonden, som har samma typ av faktorkaraktär. Fonden fortsätter att vara diversifierad när det kommer till sektorer och faktorer, både långbok och kortbok, men även när det kommer till små och stora bolag i portföljen", förklarar förvaltarna.

Atlas Copco, Hexagon och Envipco Holding var vid månadens slut fondens största innehav med portföljvikter om 4,76, 4,17 respektive 4,06 procent.

Norron Select, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 2,02
Fond i år, förändring i procent -2,23

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -