På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Active ökade 12,14 procent i juli - flera portföljförändringar under månaden (Finwire)

2022-08-11 13:17

Fonden Norron Active steg 12,14 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,16 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Oscar Ormegard, Gustaf Sjögren, Johan Svantesson och Clara Hamren.

Inledningsvis skriver förvaltarna att fonden såväl som övriga aktiemarknaden utvecklades positivt under juli. Under månaden bidrog framförallt positionerna i Nibe, Addtech, Alfa Laval, Hexatronic och Atlas Copco. I den negativa vågskålen fanns positionen i Ericsson som kom med en sämre rapport än väntat.

"Vi har under månaden gjort en del förändringar i portföljen efter rapportperioden. Eftersom det blir tydligare för oss att det kommer bli svårt för vissa bolag att behålla sina prishöjningar som genomförts under 2021 och 2022, när vi är mer tveksamma om slutefterfrågan då det blir mindre pengar kvar i plånboken för konsumenten", skriver förvaltarna.

På grund av den rådande situationen har man därför sålt sina innehav i bland annat SKF, Hexatronic och Autoliv under månaden. För det frigjorda kapitalet har man sedan köpt i Boliden.

"För det frigjorda kapitalet har vi valt att investera på nytt i Boliden efter att aktien fallit 40 procent sedan vi sålde av och aktien är nu mer rimligt prissatt igen", skriver förvaltarna om Boliden.

Atlas Copco, Investor och Hexagon var vid månadens slut fondens största innehav med portföljvikter om 9,59, 8,97 respektive 8,35 procent.

Norron Active, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 12,14
Fond i år, förändring i procent -14,16

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -