På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FCC avslår miljardsubventioner för Starlink och LTD Broadband (Finwire)

2022-08-11 13:22

Federal Communications Commission (FCC) avslog Spacex ansökan om nästan 1 miljard dollar i bidrag för att stödja bredbandskunder på landsbygden med hjälp av företagets satellitnätverk Starlink. Det framgår av ett pressmeddelande.

FCC uppger att både Starlink och LTD Broadband "misslyckades med att visa att leverantörerna kunde leverera den utlovade tjänsten".

"Vi måste använda de knappa pengarna för samhällsomfattande tjänster på bästa möjliga sätt när vi går in i en digital framtid som kräver allt kraftfullare och snabbare nät. Vi har inte råd att subventionera satsningar som inte levererar de utlovade hastigheterna eller som sannolikt inte kommer att uppfylla programkraven", sade FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel i ett uttalande.

Rosenworcel sade även att Spaxcex teknik är mycket lovande men att Starlink fortfarande är under utveckling. Spacex har inte gett någon kommentar om saken, skriver CNBC.

SpaceX tilldelades 885,5 miljoner dollar i FFCs auktion om 9,2 miljarder dollar i december 2020. Företaget sökte då finansiering för att tillhandahålla satellitinternet till nästan 650 000 platser i 35 delstater.

FCCs subventioner ska vara ett incitament för bredbandsleverantörer att erbjuda sina tjänster till svårtillgängliga områden i USA.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -