UB Asia REIT Plus ökade 3,39 procent i juli - stark återhämtning inom fastighetssektorn (Finwire)

2022-08-10 13:31

Fonden UB Asia REIT Plus A steg 3,39 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,01 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Inledningsvis skriver förvaltaren att globala aktiemarknader hade den bästa julimånaden sedan 2020. Det starka resultatet drevs av bland annat förhoppningar om att inflationen snart nått dess topp och tro på att centralbankerna ska agera mer duvaktigt då recessionsoron ökat. Sjunkande långräntor har också minskat trycket på aktievärderingarna.

Asiatiska fastighetsbolag redovisade en mycket stark utveckling under månaden.

Vidare släpade dock fonden något efter marknaden, vilket förvaltaren menar grundar sig i allokeringen på tillväxtmarknaderna samt en lägre exponering mot den japanska yenen.

De största positiva bidragsgivarna under juli månad var bolag i Australien och Japan. I den negativa vågskålen återfanns framför allt de kinesiska bolagen.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att fondens andel likvida medel var något högre än normalt under månaden på grund av pågående uppköpserbjudande.

De största sektorerna i fonden var vid månadsskiftet kontorsfastigheter, industri/logistik-fastigheter samt detaljhandelsfastigheter med portföljvikter om 25,4, 24,7 respektive 16,7 procent.

På bolagssidan var fondens största innehav vid månadsskiftet Ascendas Real Estate Investment Trust, Ascendas India Trust och Mapletree Logistics Trust med portföljvikter om 4,47, 4,04 respektive 3,81 procent.

Gällande fondens geografiska allokering var Singapore största marknad med 34,1 procent av portföljvikten. Därefter följde Japan och Hongkong med 16,3 respektive 16,1 procent av exponeringen.

UB Asia REIT Plus A, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 3,39
Fond i år, förändring i procent 1,01

Linn Wirdemo
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

UB Asia REIT Plus A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -