På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Haldex
Aktiespararna ger rådet sälj Haldex över börsen, troligt att uppköpsbudet faller (Finwire)

2022-08-10 10:04

SAF Holland har återigen framfört ett frieri till fordonsteknikbolaget Haldex. För den som minns så var SAF-Holland nämligen inblandade i den budstrid om bolaget som var 2016-17, där man dock kastade in handskarna relativt tidigt i processen. Det skriver medlemsorganisationen Aktiespararna i ett pressmeddelande.

SAF Holland lade den 8 juni ett uppköpsbud på 66 kronor per aktie i Haldex kontant. Budet rekommenderas av Haldex styrelse. Budet kan inte höjas. Därtill har budgivaren i efterhand även meddelat att kravet om att uppnå 90 procent acceptgrad för att fullfölja budet står fast, vilket gör att de i ett senare skede inte kan frånfalla detta.

Kite Lake Capital har därefter tagit en position på 10,1 procent av aktierna i Haldex, en så kallad corner, vilket innebär att budgivaren inte kan uppnå 90 procent acceptgrad och budet ser därför ut att falla, bedömer Aktiespararna.

Aktiespararna rekommenderar i nuläget aktieägarna i Haldex att sälja sina aktier över börsen, och därmed säkra ett anständigt pris för sina aktier trots det något lägre priset, och sedan kan den intresserade istället hoppas på att kunna köpa tillbaka aktien till ett lägre pris om budet faller. Rekommendationen kan dock förändras avsevärt ifall Kite Lake skulle släppa iväg sina aktier till budgivaren, då chanserna för att budet ska gå igenom skulle öka avsevärt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -