På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Grängesberg Exploration Holding
Emergers justerar upp motiverat värde för Grängesberg Exploration (Finwire)

2022-08-10 12:43

Emergers höjer motiverat värde för Grängesberg Exploration till 98-168 kronor (95-163). I dagarna rapporterade bolaget om ökade mineraltillgångar.

"Även om detta signalerar styrka vad gäller kostnadseffektiv projektutveckling och hur moderna gruvmetoder kan tillföra värde till gamla projekt, har det marginell effekt på vårt motiverade värde, där vi nu finner stöd för 98-168 kronor per aktie om 12-24 månader. Men med en strukturell långsiktig tillväxt i efterfrågan på grön CO2-fri järnmalm och en långvarig försörjningskris efter Rysslands avstängning från Europa, fortsätter makroutvecklingen att gynna båda Gränges Explorations projekt, vilket tillsammans med fortsatta operativa framsteg bör gynna en omvärdering av aktien", skriver analyshuset i en färsk uppdragsanalys.

För tillfället byter aktien händer till 26,00 kronor.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Grängesberg Exploratio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -