På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Foxconn försvarar sin investering i kinesiska Tsinghua (Finwire)

2022-08-10 12:04

Den taiwanesiska elektronikproducenten Foxconn försvarade på onsdagen sin investering i kinesiska Tsinghua Unigroup och menade att allmänheten missförstått helheten av investeringen. Det skriver Nikkei.

Foxconn investerade 800 miljoner dollar i bolaget, vilket gav dem ett ägande på 10 procent, men sökte inte godkännande för affären av taiwanesiska tillsynsmyndigheter.

"Det är en enkel finansiell investering. Vi råkade ha den här möjligheten att investera i bolaget via en fond. Allmänheten har missförstått det hela. Det Tsinghua Unigroup vi investerade i är inte det Tsinghua Unigroup som folk kände till tidigare", sade Foxconns ordförande Young Liu.

Tillsynsmyndigheter i Taiwan sa på onsdagen att de fortfarande granskar Foxconns investering. Taiwanesiska företag måste söka godkännande för att investera i kritisk teknologi, såsom bland annat halvledarutveckling i Kina.

Marcus Lindgren
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -