På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Evli Emerging Frontier ökade 2,15 procent i juli - flera förändringar i portföljen (Finwire)

2022-08-10 09:29

Fonden Evli Emerging Frontier B steg 2,15 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 16,10 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under juli adderade förvaltarna flera billiga, växande, högkvalitativa bolag till fonden då man menar att man utnyttjade de låga värderingarna som erbjuds under nuvarande marknadsförhållanden.

Gällande de nya innehaven skriver förvaltarna att man köpt aktier i en regional bank i Mexiko som gynnas av ökad digitalisering och stigande räntor.

Vidare köpte man aktier i ett flygbolag i Kuwait. Trots högre bränslepriser har bolaget mött en stark efterfrågan på resande och har enkelt flyttat över ökade kostnader på passagerare. Förvaltarna estimerar att bolaget är på väg att slå sina rekordresultat från 2019. Förvaltarna valde också att ta in ett livsmedelsbolag från Vietnam i portföljen.

Under månaden valde förvaltarna även att avyttra ett fåtal aktier vars värderingar och tillväxtutsikter ser sämre ut. Bland dessa bolag fanns en sydafrikansk biluthyrare som har svårigheter att leverera nya bilar på grund av brist på halvledare i Toyotas fabriker i Japan. Vidare sålde man också sina positioner i ett vietnamesiskt gödselbolag och ett turkiskt IT-bolag.

Fondens tre största innehav vid månadsskiftet var Sappi, Integra Indocabinet och Alarko Holding med portföljvikter om 5,66, 5,28 respektive 4,67 procent. Största sektorerna i fonden var finans, industri och material.

Evli Emerging Frontier B, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 2,15
Fond i år, förändring i procent -16,10

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Evli Emerging Frontier B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -