På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Candles Scandinavia
Candles Scandinavia levererar omvänd vinstvarning inför rapport - dubblade omsättningen i Q1 (Finwire)

2022-08-10 09:45

Ljustillverkaren Candles Scandinavia lämnar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2022/23. Bolaget uppges fördubbla omsättningen och redovisa en ebitda-marginal om ungefär fem procent för perioden, framgår det av ett pressmeddelande.

Tillväxten överstiger därmed klart och tydligt det uppsatta målet på 30 procent. Den presenterade ebitda-marginalen innebär samtidigt en vändning till en positiv siffran från den tidigare marginalen om minus 26 procent som uppvisades under samma period i fjol.

"Detta är ett resultat av de stora investeringar som genomfördes föregående verksamhetsår, såsom produktionskapacitetsåtgärder, utökad R&D-funktion samt utökad säljkår vilket genererar positiv omsättnings- och ebitda-effekt redan innevarande verksamhetsår", skriver företaget.

Candles Scandinavia släpper sin fullständiga rapport den 29 augusti.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Candles Scandinavia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -