Paradox Interactive
Reaktion i svenska gamingbolag på Nvidias vinstvarning överdriven enligt analytiker - Di (Finwire)

2022-08-09 09:11

Amerikanska chipjätten Nvidia vinstvarnade och flaggade för lägre intäkter inom gaming-segmentet under måndagen, vilket fick gamingbolagen Paradox och Embracer att falla tungt. Tappen är dock överdrivna, anser Redeyes analyschef Tomas Otterbeck. Det skriver Dagens industri.

Otterbeck tycker inte för stora växlar kring tillkännagivandet bör dras, och pekar på att sektorkollegan AMD nyligen kom med sin rapport som visade på bra siffror och en relativt positiv guidning.

Han menar också att Nvidias verksamhet är lite mer inflationskänslig, och tror inte att aktörer inom branschen kommer påverkas nämnvärt av chipjättens siffror. Enligt Otterbeck skulle det dock kunna vara ett tecken på att spelandet minskat något, men han spår inga större effekter för de svenska företagens aktiekurser.

Analytikern tror istället att det kan vara andra faktorer som låg bakom fallen, bland annat att investerare letar efter anledningar att sälja när börsen befinner sig i en björnmarknad.

”Nu kom en sådan anledning och uppenbarligen var det många som tryckte på säljknappen. Men jag tycker att det var en överreaktion”, säger Tomas Otterbeck.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -