GRÄNGESBERG EXPLORATION
MINERALTILLGÅNGAR I DANNEMORA ÖKAR(R) (Direkt)

2022-08-09 10:12

(Rättar: ändrar till miljoner ton på två ställen i ingressen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grängesberg Explorations kända och indikerade mineraltillgångar i Dannemoragruvan ökar med 990.000 ton och uppgår därefter till 29,2 miljoner ton med 36,6 procent järn. De antagna mineraltillgångarna ökar med 125.000 ton och uppgår därefter till cirka 5,9 miljoner ton med 33,3 procent järn.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Siffrorna kommer efter Gränges Explorations slutliga feasibility-studie (lönsamhetsstudie). Uppdateringen av mineraltillgångarna har utförts av det oberoende konsultbolaget Geovista.

"Den pågående genomgången initierades av de framgångsrika processtesterna av råmalmen från Dannemora under 2021. Resultatet ger nya förutsättningar att med moderna anrikningsmetoder anrika råmalm med lägre järnhalter än vad som varit möjligt under tidigare produktionsperioder i Dannemora. Totalt har cirka 18.000 meter borrkärnor karterats och provtagits, vilket motsvarar cirka 50 procent av de intressanta borrkärnor som identifierats. Därmed återstår ett antal borrkärnor att gå igenom, resultatet av denna genomgång kan inte i dagsläget förutspås", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -