På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Omikronvarianten BA.5 är nu dominerande och ökar i USA (Finwire)

2022-07-06 11:36

Omikronvarianten BA.5 är nu den dominerande stammen av covid-19 i USA, enligt nya uppskattningar från landets folkhälsomyndighet CDC.

CDC släppte nya uppskattningar på tisdagen, som indikerade att BA.5 utgjorde 53,6 procent av de covid-19-infektioner som registrerades förra veckan. Samtidigt stod varianten BA.4 för 16,5 procent av fallen.

Enligt New York Times har antalet nya fall nått ett dagligt genomsnitt på cirka 106 000 den 4 juli, en ökning med 10 procent under de senaste 14 dagarna. Även sjukhusinläggningarna har ökat med 12 procent till ett dagligt genomsnitt på knappt 34 000 personer, medan intensivvårdsinläggningar har ökat med 11 procent till ett dagligt genomsnitt på 3 800 fall under de senaste två veckorna.

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA rådde i slutet på juni vaccintillverkare att uppgradera sina covid-19-vacciner genom att addera en komponent som skyddar mot de nya varianterna.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -