På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CERENO SCIENTIFIC
1:A PATIENT REKRYTERAD, TIDSPLAN FÖRSKJUTS (Direkt)

2022-07-06 11:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cereno Scientific har rekryterat den första patienten i fas 2-studien i pulmoniell arteriell hypertension (PAH) med läkemedelskandidaten CS1.

Baserat på tidpunkten för första patient tillsammans med en rad andra faktorer har studiens tidslinje ändrats med cirka ett kvartal och topline-resultat väntas nu i första kvartalet 2023, enligt ett pressmeddelande.

Antalet kliniker ingående i studien har utökats till cirka tio i USA med potential till ytterligare expansion för att kunna möta tidslinjen, skriver bolaget.

Cereno fick i mars 2020 av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA särläkemedelsstatus för det kliniska utvecklingsprogrammet av CS1 i PAH. I september i fjol godkände FDA en så kallad IND-ansökan för att starta en multicenterstudie i fas 2 för PAH i USA.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -